Fotball

Stjernen tabbet seg ut på første trening. Han har fortsatt ikke glemt Solskjærs sylfrekke respons.

– Selvtilliten nådde et nytt bunnpunkt, forteller Rio Ferdinand.

Ole Gunnar Solskjær var varm i trøyen i Manchester United i 2002. Her er han i aksjon i en treningskamp mot Vålerenga det året.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Juli 2002 var Rio Ferdinand på alles lepper. Da meldte han overgang fra Leeds United til erkerival Manchester United. Overgangssummen skal ha vært på rundt 30 millioner pund (rundt 325 millioner kroner etter dagens kurs).

16 år senere jobber Ferdinand som fotballekspert for TV-kanalen BT Sport. I en sending lørdag fortalte Ferdinand en historie fra én av sine første treninger med Manchester United.

– Jeg husker én av mine første treningsøkter. Vi spilte firkant. Ballen kom mot meg, og jeg skulle sparke den, på volley eller noe, men ballen skled av foten. Det var på vått underlag, selvfølgelig. Ballen traff meg i ansiktet, sa Ferdinand.

Manchester United-legenden har fortsatt ikke glemt Ole Gunnar Solskjærs reaksjon.

– Så sa Ole Gunnar Solskjær «hvor mye?». Selvtilliten nådde et nytt bunnpunkt, fortalte Ferdinand – til latter fra resten av ekspertpanelet.

Du kan se hele klippet her.

Les også

Ståle Solbakken kaster seg inn i innvandringsdebatten: – Jeg forstår ikke at politikerne gjør det

– Høres brutal ut

Solskjærs kommentar var naturligvis i henvisning til Ferdinans mye omtalte overgangssum.

Til slutt skulle Ferdinand vise seg å være en god investering for Manchester United. Klubben vant seriegull den sesongen - den første av seks ligatriumfer for Ferdinand.

Rio Ferdinand fortalte en morsom historie om Ole Gunnar Solskjær lørdag.

Midtstopperen ble etter hvert en lederskikkelse i Manchester United. På tidspunktet for overgangen var imidlertid Ferdinand en talentfull 23-åring - mens Solskjær skulle ta fatt på sin sjette sesong i storklubben.

– Solskjær høres brutal ut, skriver BT Sports-programleder Jake Humphrey på sin Twitter-konto.

Solskjær og Ferdinand fikk til slutt fem sesonger sammen i Manchester United, før nordmannen la fotballskoene på hyllen.

Solskjær har nå tatt med sine klokkeklare tilbakemeldinger til manageryrket. Forrige sesong ledet han Molde til 2. plass i Eliteserien.

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Rio Ferdinand
  3. Ole Gunnar Solskjær