Høgmo etter NFF-møtet: - Ikke innkalt for å stå skolerett

Drillos avgang var ikke tema da den nye landslagssjefen orienterte fotballtoppene i Oslo onsdag.

Landslagssjef Per-Mathias var i Oslo onsdag. Der orienterte han ledelsen om sin sportslige satsing.
  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL: Tirsdag møttes styret i Norges Fotballforbund (NFF) Ullevaal stadion. I et flere timer langt møte ble flere ting diskutert, deriblant hva som skjedde etter at Per-Mathias Høgmo som ny norsk landslagssjef.

Egil «Drillo» Olsen gikk, frivillig, hevder president i NFF, Yngve Hallén. Drillo er uenig og et nådeløst oppgjør med ledelsen i fotballforbundet for håndteringen av saken.

Møtet på Ullevaal blir derfor et viktig møte for å få kartlagt hva som skjedde i etterkant av det ekstraordinære styremøtet da det ble bestemt at Drillo skulle erstattes med Høgmo.

Drillo ikke tema

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var selv på Ullevaal onsdag og deltok på første del av møtet. Til Aftenposten.no sier Høgmo at Drillo-avgangen ikke var tema.

— Dette var et møte som har vært planlagt lenge, jeg ble kalt inn for å orientere om mine sportslige tanker, og det var en fin orientering. Jeg ble ikke kalt inn for å svare for meg i forbindelse med ansettelsen av ny landslagssjef, sier Høgmo.

- Så du måtte ikke stå skolerett for styret i forbindelse med den saken?

— Neida, jeg ble ikke innkalt for å stå skolerett. Jeg fikk heller ingen spørsmål rundt dette temaet. Som sagt handlet møtet om det sportslige rundt landslaget og det var et godt møte, sier Høgmo.

Får advokathjelp

Høgmo sier han snakket til styret om sine tanker og planer for arbeidet mellom landskampene og hans jobb inn mot spillerne mellom samlingene

— De kjenner jo til mine tanker, det var det tankegodset jeg ble ansatt på, så det var ikke noe nytt i så måte, sier Høgmo.

Tirsdag ble det også kjent at Drillo, gjennom sin advokat Anne Marie Due, har sendt et brev til styret i NFF som omhandler hans egen avgang. Der viser Drillo til de områdene som han mener strider mot regelverket. Ifølge VG inneholder brevet, som ble sendt ut i forkant av onsdagens møte, knusende kritikk av NFFs håndtering av saken.