Fotball

Rekdal: - Stå frem, si unnskyld og levér hodet tilbake

VIF-trener Kjetil Rekdal rystet over statuehalshuggingen på Åråsen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal oppfordrer den eller dem som står bak hærverket å levere hodet tilbake.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind
Tom Lund er et ikon i norsk fotball og stor på Lillestrøm. En spiller som har fått mye av æren for at Lillestrøm i dag er en toppklubb.
svp://14910?view=ap

Natt til torsdag har vandaler kappet hodet av statuen av Tom Lund utenfor Åråsen i Lillestrøm. Mistankene dreier i retning Vålerenga og klubbens supportere, selv om ingen foreløpig har stått frem og påtatt seg ansvaret for ugjerningen.

VIF-trener Kjetil Rekdal, som søndag ettermiddag gjester nettopp Åråsen for å møte LSK til hatoppgjør i eliteserien, er rystet over at noen har kappet hodet av LSK-legenden.

— Forkastelig

- Dette er selvfølgelig helt forkastelig og dette er ikke noe vi i Vålerenga vil bli assosiert med. Vi vet ikke hvem som har gjort dette, det vil jeg påpeke, men jeg forstår hvilken retning mistanken kommer. Men min oppfordring nå er at den skyldige står frem, sier unnskyld og leverer hodet tilbake , sier Rekdal til Aftenposten.

Han har ved flere anledninger oppfordret supporterne til å oppføre seg, senest etter cupseieren over Sogndal i går. Rekdal vet at det finnes grupperinger og personer som holder med klubben som har vært innblandet i bråk ved flere anledninger. Nå håper han ikke episoden med Tom Lund-statuen skal føre til en enda mer anspent tone mellom supporterne.

— Nei, det får jeg inderlig ikke håpe. Det skal spilles en fotballkamp på søndag og det skal være gøy. Og det har ikke vært noen problemer på banen mellom spillerne så lenge jeg har fulgt med disse lagene. At det er tøffe tak, at folk jobber og står på litt ekstra er noe helt annet, sier Rekdal.

- Hva synes du om en slik handling?

— Det må bli slutt på slike ting som dette. Det finnes ikke noe humoristisk i dette uansett hvem som har gjort det. Det er å gå for langt. Og som sagt – vi skal være forsiktig med å fordele skyld. Det sier jeg ikke fordi jeg er naiv, men det er ikke alltid mistanken er riktig. Det beste er at vedkommende som står bak står frem og sier unnskyld. Det går an å gjøre en dum ting én gang og lære av det. Og dette er dumskap de luxe. Og jeg håper virkelig, og krysser fingrene i det lengste, at dette ikke kommer fra noen rundt Vålerenga, sier VIF-treneren.

Bråk

Kampen mellom de to lagene på tampen av fjorårssesongen ble utsatt på grunn av fyrverkeri og bluss som blant annet ble kastet inn på banen. Oppgjøret som ble spilt på Ullevaal ble utsatt da hele landskamparenaen lå i røyk. Det har også vært flere episoder mellom lagene. Som da noen VIF-«casuals» reiste til Grorud for å slåss med LSK-fansen da Lillestrøm spilte cupkamp mot Grorud i mai.

- Det er fantastisk med rivalisering i fotball, og at det da pågår i skikkelige former og at det er stor stemning med dramatiske fotballkamper. Det er jo det vi vil ha. Men så er det selvfølgelig noen som driver med slike idiotiske ting som ødelegger. Det er aldri timing for slike handlinger som dette, men timingen var veldig dårlig nå , sier Rekdal og tenker på LSK-kampen som er tre dager unna.

— Men jeg kan bare presisere at de som har gjort må være voksne og stå frem og levere hodet tilbake. Hvor idéen om å gjøre noe sånn kommer fra vet jeg ikke, det er helt idiotisk, sier Rekdal.

 1. Les også

  Nå begynner det å bli farlig

 2. Les også

  Klanen etter Lund-halshugging: - Dette er lavmål!

svp://14910?view=ap

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Vålerenga Fotball