Fotball

«Vi har mistet en fantastisk flott person»

<p>Fotballfamilien sørger etter Knut Torbjørn Eggens bortgang.</p>

Knut Torbjørn Eggen - kommentatormye papirarbeid
 • Ole K. Sagbakken
FotballLa Manga 201022.03.2010Strømmen v Ranheim 1:4Foto: Morten Olsen, DigitalsportOtto Ulseth (L) og Per Joar Hansen - Ranheim

– Dette er fryktelig trist. Vi har mistet en fantastisk flott person, veldig kunnskapsrik og engasjert person, som vært med å prege norsk fotball i lang, lang tid som spiller og trener klubbnivå og landslagsnivå, sier Per Joar Hansen.

U-21-landslagstreneren spilte i flere år sammen med Eggen for RBK, og har de siste årene jobbet tett med ham som del av landslagskollegiet i NFF. Eggen var u-19-landslagstrener.

— Knut Torbjørn var også en meget dyktig fotballkommentar, som klarte å uttrykke seg både gjennom det faglige og folkelige. Sammen med Roar Stokke utgjorde Knut Torbjørn et radarpar i Mesterligaen, fortsetter Perry.

LES OGSÅ:

Knut Torbjørn Eggen er død

Knut Torbjørn Eggens liv i bilder

Hansen: - Alltid en rosenborger

Bjørn Hansen har vært en del av miljøet på RBK-brakka i en mannsalder. Han hadde et veldig nært forhold til Knut Torbjørn Eggen. Både som spiller og trener, og også da han kom tilbake som sportsdirektør i 2007. — Jeg har jo kjent faren hans en stund, så jeg husker Knut Torbjørn fra veldig langt tilbake. Han var en god gutt. Han hadde den empatiske evnen, som ikke alle har. Knut Torbjørn vart alltid nysgjerrig og spørrende, og lurte på hvordan andre hadde det, sier Hansen.

WEB-TV: Rosenborg i dyp sorg:

svp://100861?view=ap

Sorg på Lerkendal

Den tidligere RBK-treneren var av Eggens første trenere på a-laget. Siden skulle de to ha mange gode diskusjoner som trenere og kamerater.

– Uansett hvor han var i verden, var han alltid en rosenborger. Vi snakket om Rosenborg hver gang vi møttes, og han var veldig engasjert. Jeg husker hvor stappfull av ideer han var da han kom tilbake som sportsdirektør. Han tenkte på vegne av Rosenborg hele tida.

— Knut Torbjørn er et stort tap for fotballen. Men først og fremst har vi mistet en veldig god kamerat, sier en tydelig preget Bjørn Hansen.

WEB-TV: Se video fra Knut Torbjørn Eggens karriere under

Kleppo: - Dypt savnet

Sportssjef i Viasat, Stian Kleppo, har jobbet med Knut Torbjørn Eggen i en årrekke. Han minnes Eggen på følgende måte:

— Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om Knut Torbjørns bortgang, og våre tanker går først og fremst til den nærmeste familien. Knut Torbjørn var en av våre aller beste og mest erfarne menn; hans analytiske blikk og lune humor vil bli dypt savnet av venner og kolleger såvel som Viasats seere.

Drillo: - En god venn

Landslagssjef Egil Olsen synes Knut Torbjørn Eggens bortgang er forferdelig trist.

– Jeg har mistet en god venn og kollega , sier Drillo.

– Jeg hadde et nært forhold til Knut Torbjørn, særlig etter det året vi hadde sammen i Fredrikstad. Han var en person det var veldig lett å bli glad i. Jeg vil uttrykke min største medfølelse med hans familie, sier landslagssjefen videre.

Semb: - Høyt respektert

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har vært sjefen til Eggen de siste årene. Han minnes Eggen som en svært dyktig og kunnskapsrik fotball-leder:

— Det gjør ufattelig vondt å vite at Knut Torbjørn ikke er blant oss mer. Han var en svært dyktig og kunnskapsrik trener som var høyt respektert av sine kollegaer. Han var også en god kollega og venn for så mange i fotballfamilien. Savnet vil derfor bli veldig stort. Vi har den største medfølelse med hans nærmeste familie, sier Semb til fotball.no.

Nordsteien:- En flink oppdrager

Spillerutvikler i RBK, Trond Nordsteien, har trent u-landslag med Knut Torbjørn Eggen de fire siste årene. Han har lært mye av kollegaen.

— Dette er fryktelig tragisk, og jeg tenker på hans nærmeste familie. Knut Torbjørn var en stor trener og en flink oppdrager, spesielt for ungdommen. Både på og utenfor banen, sier Nordsteien.

Hoftun: - Et forbilde

RBKs sportslige leder Erik Hoftun var tydelig preget av dødsfallet.

- Knut Torbjørn var et forbilde for meg som midtstopper. Jeg hadde dessverre aldri gleden av å spille for ham. Jeg husker ham som et fantastisk flott menneske som var opptatt av alle rundt seg, sier han til adressa.no.

Rosenborg-esset Markus Henriksen har i dag uttrykt sin sorg på Twitter:

«Hvil i fred Knut Torbjørn Eggen. Du vil bli husket som en fantastisk mann. Du har lært meg utrolig mye om fotball. Du vil bli savnet.», skriver han på sin Twitter-profil.

Les også

 1. Slik kjente vi Knut Torbjørn Eggen

 2. Knut Torbjørn Eggen er død

 3. Risholt hyller Eggen

 4. Hareide tydelig preget

 5. &laquo;Du var en av hovedgrunnene til at jeg ble RBK-spiller&raquo;

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien