Fotball

Han vil hente Dzeko til Valencia

Peter Lim vil investere 2 milliarder i storklubben.

Peter Lim ønsker å gjenreise Valencia.
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Edin Dzeko har havnet bak Alvaro Negredo og Sergio Aguero i rekken denne sesongen.

Millardæren Peter Lim fra Singapore skal ha tilbudt seg å kjøpe den spanske storklubben Valencia. Investoren, som ifølge Forbes var Singapores åttende rikeste mann i 2010, skal være villig til å legge 230 millioner euro (rundt 2 milliarder kroner etter dagens kurs) på bordet for å ta over styringen i klubben.

Mesteparten av det beløpet vil bli brukt til å dekke klubbens gjeld til banken Bankia, mens resten vil bli brukt på spillerkjøp. Ifølge den Valencia-baserte avisen Superdeporte, er det kun spørsmål om dager før Bankia bestemmer hvem som skal få kjøpe Valencia.

Klubbpresidenten Amadeo Salvo støttet Lims oppkjøp av klubben offentlig 22. desember, og kalte det "den beste løsningen for klubben, Bankia og regionen" .

Sportsentusiasten Lim har tidligere vært koblet til oppkjøp av Rangers og Liverpool. Nå kan han altså bli en av få utenlandske eiere i den spanske toppdivisjonen.

Klubben har også slitt sportslig de siste årene, og falt ut av Spanias topp fire forrige sesong. Ifølge klubbpresident Salvo vil klubben få mellom 30 og 40 millioner euro (rundt 300 millioner kroner etter dagens kurs) å handle for allerede i januar, dersom Lims oppkjøp blir godkjent.

Marca melder fredag at Manchester City-spiss Edin Dzeko er en av spillerne Valencia har sett seg ut, dersom de nye midlene blir en realitet. Investering i januar skal sees på som nødvendig for å ta Valencia, som nå ligger på 11. plass, opp på en Europa-plass i løpet av våren.

Den svært skuffende sesongstarten har allerede ført til endringer i klubben, da trener Miroslav Djukic allerede har måttet gå. Klubbens nye hovedtrener, Juan Antonio Pizzi, signerer fredag en avtale som strekker seg til juni 2015, og har dermed tilsynelatende tillit også fra Lim.

Argentineren Pizzi spilte for Valencia fra 1993 til 1994, og ledet San Lorenzo til ligagull i hjemlandet tidligere i desember.

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Valencia CF
  3. Liga BBVA