Fotball

Vaagan Moen: - Brann var aldri aktuelt

<p>ÅRÅSEN (<a href="http://fotball.aftenposten.no/" target="_blank">Aftenposten.no</a>): Petter Vaagan Moen var aldri i tvil om klubbvalget da Lillestrøm kom på banen.</p>

vaagan moen6 lead

  • André Almløv

vaagan moen6 body333 Foto: André Almløv

vaagan moen6

Onsdag ble Petter Vaagan Moen presentert som Lillestrøm-spiller. Han er dermed den åttende nysigneringen på Åråsen siden sesongslutt. I Lillestrøm får han drakt nummer ti, som Ståle Solbakken hadde i sin tid i gult og svart.

— Jeg fikk valget mellom nummer fire og nummer ti. Jeg vet godt hvem som har hatt de to draktnummerene her i klubben. Men når man er midtbanespiller og ønsker å bli best, er ti et naturlig valg.

Nummer fire var Torgeir Bjarmanns gamle drakt.

Enkelt valg

Hamargutten returnerer til eliteserien et år etter at han forlot Brann til fordel for QPR. Tiden i England ble alt annet enn vellyket for 28-åringen.

— Treneren hadde ikke tro på meg, jeg havnet ute i kulda - og ble der. Men det var en god erfaring jeg ikke ville vært foruten.

Treneren han snakker om er Neil Warnock. Heller ikke etterfølgeren Mark Hughes var overbevist om at «Mjøsas Beckham» var rett mann for Premer League-klubben. 31. januar i år ble kontrakten avsluttet på gjensidig grunnlag.

- Jeg kom tilbake til Norge og var usikker på hva jeg skulle gjøre. Det var tidlig dialog med Brann, men det ble aldri aktuelt , sier Vaagan Moen.

Samtidig påpekte han at han har et godt og spesielt forhold til Brann og Bergen, men at han ikke bryr seg om hva Brann-supporterene mener om overgangen ettersom han ikke lenger er Brann-spiller.

- Jeg valgte Lillestrøm etter å ha hatt et besøk av Torgeir (Bjarmann, sportsdirektør) og Magnus (Haglund, trener). Det var viktig for meg å gå til en klubb der treneren har tro på meg, og Lillestrøm er i tillegg en klubb med ambisjoner og potensial. Jeg har lyst til å være med på det de er i ferd med å bygge opp, og gleder meg til å komme i gang.

— Det var ikke sånn at jeg måtte tilbake til Norge, men jeg kjente at jeg mistet mye av den tryggheten som gjorde at jeg lyktes da jeg reiste ut. Jeg måtte derfor lytte til meg selv og finne tilbake til den tryggheten. Lillestrøm ønsker å satse på meg som sentral midtbanespiller, og de var derfor et godt valg for meg.

Garanteres førstelagsspill

Seriestarten er like rundt hjørnet. Uten at det bekymrer trener Magnus Haglund.

— Jeg tror nok det tar noen uker før han er i kampform, men vi har jo en måned til seriestart. Han har trent godt på egen hånd og kommer til å gå rett inn på laget, så mye kan jeg si, sier svensken.

— Jeg er veldig glad for at vi har signert Petter. Han har stått øverst på listen over midtbanespillere vi ville ha inn. Nå har vi fått en drivende god sentral midtbanespiller som kommer til å bli veldig viktig for vårt spill. Han er også svært god på frispark og dødballer.

Les også

  1. Petter Vaagan Moen var førstevalget til LSK

  2. Vaagan Moen presentert i Lillestrøm

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien