Fotball

Målbonanza for Manchester City: Scoret ni mot Burton fra nivå tre

Manchester City knuste lilleputten Burton hele 9–0 hjemme på Etihad i den første semifinalen i Ligacupen.

  • Henrik Gill

MANCHESTER CITY – BURTON ALBION 9–0

Onsdag kveld tok Manchester City imot Burton Albion fra nivå tre i engelsk fotball til semifinale i Ligacupen. Det endte med hele 9–0 til Pep Guardiolas menn etter et målshow av dimensjoner.

  • Se høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen!

– Vi ønsket 10 mål – kanskje neste gang

Venstreback Oleksandr Zinchenko var en av seks ulike City-spillere som tegnet seg på scoringslisten mot Burton. Han mener hjemmelaget kunne scoret enda flere.

– Det er første gangen jeg har spilt i en seier som denne. Vi scoret mange mål, men vi ville ha flere, akkurat som fansen ønsket. Vi ønsket å score 10 mål, men kanskje vi gjør det neste gang, sa ukraineren til BBC etter kampen.

Oleksandr Zinchenko scoret 4–0-målet for City i semifinalen i Ligacupen hjemme mot Burton.

– Vi er i finalen

– Resultatet var bra og selvfølgelig er vi allerede i finalen, til tross for at vi må spille returkampen. Det skal vi ta seriøst. Burton har hatt en fantastisk turnering, de burde være så stolte, sa City-trener Pep Guardiola til samme kanal ved kampslutt.

Spanjolen mener også det var viktig at stjernespissen Gabriel Jesus har funnet scoringsformen. Brasilianeren endte til slutt kampen med fire scoringer og ble kåret til banens beste spiller.

– Spisser trenger å score mål. Gabriel Jesus har hatt store sjanser de siste par kampene, men i dag scoret han. Han er veldig viktig for laget, sa Guardiola.

City-manager Pep Guardiola takker motspillerne for kampen, etter at laget hans knuste Burton hele 9–0 på Etihad.

Åpnet scoringsshowet etter fem minutter

Manchester City-stjernene fant veien til nettmaskene allerede fem minutter ut i semifinalen. David Silva slo et nydelig innlegg fra venstre, og inne i feltet kunne en umarkert Kevin De Bruyne heade inn ledelsen.

Før scoringen hadde bortelaget, som til daglig spiller i League One, ligget godt defensivt og hindret hjemmelaget de aller største mulighetene.

Og 12 minutter ut i kampen kunne faktisk bortelaget utlignet på Etihad. Etter et innlegg fra venstre havnet ballen helt over på bakerste stolpe, og høyreving Marcus Harness fikk en gyllen mulighet til å sette inn 1–1. Men avslutningen fra 7–8 meter gikk himmelhøyt over fra 24-åringen.

Kevin De Bruyne og Manchester City fikk en enkel jobb hjemme mot Burton. Belgieren scoret de lyseblås første mål i 9–0-seieren.

Tre mål på syv minutter

Da halvtimen var spilt, skulle det virkelig løsne for Pep Guardiolas menn. Ilkay Gündogan spilte Leroy Sané alene med keeper. Bradley Collins i Burton-buret reddet tyskerens avslutning, men målsniken Gabriel Jesus headet inn 2–0 fra kort hold.

Fire minutter senere var Gündogan nok en gang arkitekt, playmakeren spilte gjennom David Silva, som igjen serverte Jesus foran mål. Sistnevnte sendte City opp i en tremålsledelse med et skudd via stolpen og inn.

Etter 37 minutter var det venstreback Zinchenkos tur til å tegne seg på scoringslisten. Ukraineren fikk et nydelig treff på ballen skrått til venstre utenfor bortelagets 16-meter, og ballen dalte ned i en lekker bue over Burtons sisteskanse.

Jesus-hat trick

Like før timen var spilt, tok hjemmelaget mer tak i ballen etter en fin Burton-periode. Riyad Mahrez spilte vegg med David Silva, før førstnevnte sendte et følsomt innlegg mot Jesus. Citys nummer 33 stanget ballen i det lengste hjørnet på mesterlig vis, og dermed hadde Jesus scoret hat trick allerede etter 57 minutter.

Gabriel Jesus kunne beholde matchballen mot Burton, etter å ha scoret fire mål i 9–0-seieren.

Etter 58 minutter ble stortalentet Phil Foden byttet inn for Kevin De Bruyne. Og det tok bare fire minutter før 18 år gamle Foden scoret for hjemmelaget, etter å ha banket inn en retur, da Jesus kom alene med keeper.

Største seier siden 1987

Tre minutter etter Fodens 6–0 scoring, dukket Jesus opp på ny. Mahrez slo et glitrende ball bak Burton-forsvaret til Sané. Tyskeren fant Jesus foran mål, der sistnevnte kunne flikke inn 7–0 forbi Collins. Det er første gangen i Jesus’ karriere at han scorer fire mål i samme kamp.

Så skulle forsvarsspillerne til City være med fremover. Høyreback Kyle Walker stormet fremover i banen og fant Mahrez på venstresiden. Mahrez fant Walker inne i Burtons 16-meter med et smart innlegg, og engelskmannen banket inn 8–0 for vertene fra kort hold.

Stortalentet Phil Foden scoret 6–0-målet for City, bare fire minutter etter at han kom inn for Kevin De Bruyne.

Etter 83 minutter scoret Riyad Mahrez sitt første mål for kvelden, da han pirket et innlegg fra Foden i mål fra kort hold. Dermed sto det 9–0, som ble sluttresultatet. Det var første gang Manchester City scoret så mange mål i en kamp siden 10-1-seieren mot Huddersfield i 1987.

Returoppgjøret på Pirelli Stadium spilles onsdag 23. januar.

I det andre semifinaleoppgjøret i ligacupen, vant Tottenham 1–0 mot Chelsea på Wembley tirsdag kveld.

Les mer om

  1. Manchester City
  2. Ligacupen