Eirik Ulland Andersen er klar for Molde: – Gode gullsjanser her

MFK fortsetter å forsterke spillerstallen foran 2019-sesongen.

Eirik Ulland Andersen landet på Molde lufthavn tirsdag morgen. Onsdag ble han presentert som MFK-spiller.

MOLDE: Eirik Ulland Andersen blir MFK-spiller. Det bekrefter Molde Fotballklubb i en pressemelding onsdag.

26-åringen ankom Molde tirsdag morgen etter at klubbene kom til enighet om en overgangssum. Onsdag gjennomførte han den medisinske testen og signerte kontrakten med MFK. Avtalen strekker seg over fire år.

– Eirik Ulland Andersen er hentet ut ifra at han passer midt i blinken i forhold til hvordan vi ønsker å spille. Det handler om å holde ballen langs bakken, spille mellom ledd og komme til avslutninger. Eirik er som skapt for måten vi ønsker å spille fotball på, sier hovedtrener Erling Moe til moldefk.no.

Rogalendingen hadde ett år igjen av kontrakten med drammenserne.

– Det føles fantastisk. Jeg gleder meg veldig til dette, og har gjort det lenge. Jeg gleder meg til å komme i gang. Jeg har lyst til å vinne gull og tror sjansen er god for det her. Jeg kommer også til en spillergruppe som kan passe meg bra, og hvor det er en sterk vinnermentalitet som jeg ønsker å bli en del av, sier Eirik Ulland Andersen til moldefk.no.

Ulland Andersen reiser med resten av MFK-troppen på treningsleir til Campoamor i Spania fredag.

Takkes for innsatsen i Godset

– Ulland har vært tydelig overfor oss at han ønsker seg til Molde. Når prisen i tillegg ble rett slik vi vurderer det, er dette en overgang som Strømsgodset er komfortable med. Vi skal satse på spillere som er fullt ut motivert for å gjøre en jobb i Godset, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo til godset.no.

– Ulland har vært en god spiller for oss disse to og halvt årene og vi vil gjerne få takke han for innsatsen og det han har prestert i Godset-drakten. Ulland er en fin type som har representert Strømsgodset på en god måte, men nå ønsket han å bytte klubb. Det har vi respekt for og vi ønsker lykke til videre på ferden, sier Flo.

Spilte cupfinale i desember

Ulland Andersen kom til Strømsgodset fra den daværende 1.-divisjonsklubben Hødd sommeren 2016. Ulland Andersens Godset-debut var mot nettopp Molde, da MFK slo drammenserne 2–0 på Marienlyst stadion. I 2017 scoret han også mot Molde på samme arena med et flott distanseskudd.

I fjor ble det imidlertid en blytung sesong for drammenserne, som berget plassen med 2–2 mot Stabæk i siste serierunde. I cupfinalen ble det tap for Rosenborg.

I 2011 fikk den offensive kantspilleren elleve innhopp for Haugesund i eliteserien. Deretter spilte han for byrivalen Vard Haugesund.

Fra sommeren 2013 var Ulland Andersen Hødd-spiller fram til Strømsgodset-overgangen. I Hødd spilte han blant annet med Fredrik Aursnes.

Flere på vei inn?

Eirik Ulland Andersen blir dermed den tredje nysigneringen for Molde foran 2019-sesongen. Fra før er både Erling Knudtzon og Fredrik Sjølstad hentet inn fra henholdsvis Lillestrøm og Kongsvinger.

Etter det Rbnett forstår skal også Bodø/Glimt-kaptein og midtstopper Martin Bjørnbak være på vei til Molde.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk