Fotball

Premier League til TV 2

Gerrard

<p>Kanalen sikrer seg rettighetene til Premier League på alle plattformer.</p>

  • 100% Sport
  • Mesterligaen DIREKTE: Følg alle kampene her

TV 2 Gruppen har i dag undertegnet en avtale med Medge Consulting om kjøp av rettighetene til å sende engelsk toppfotball for de neste tre årene. Avtalen gir TV 2-sjef Alf Hildrum retten til å vise topplag som Arsenal, Manchester United og Liverpool på alle plattformer: Tv, nett og mobil.

Det skriver nettstedet Kampanje.

Statistikksenter Premier League:

— Vi kan i dag bekrefte at vi har inngått en avtale med Medge Consulting om rettighetene til Premier League på tv, nett og mobil for de neste tre årene. Vi har sikret oss tilgang til en ny Premier League HD-kanal som kommer til høsten. Den sender 24 timer i døgnet alle ukens dager, sier sportssjef i TV 2, Bjørn Taalesen, til Kampanje.

Det gjenstår fortsatt noen formaliteter før avtalen er i boks.

- Avtalen er nå bare avhengig av en formell godkjennelse fra Premier League, sier partner i Medge Consulting, Peter Liljestrand.

Dermed kommer TV 2 til å snyte Telenor og Canal+ for rettighetene i Norge.

Dersom Premier League godkjenner kjøpet kommer TV 2 til å snu opp ned på det nordiske betal-tv-markedet over natten. TV 2s angrep på rettighetene til Premier League er en solid smell for dagens rettighetshaver Canal Plus.

Kanalen har i dag også sikret seg retten til å vise eliteserien på betal-tv fra og med neste sesong. Det var en rettighet NFF og Norsk Toppfotball ikke hadde solgt ut.

- Ja, på veien har vi også sikret oss to år med betal-tv-rettighetene til eliteserien i Norge, sier Taalesen til Kampanje.

Tror TV 2 jubler for tidlig

Canal Plus nekter å gi opp håpet om å beholde rettighetene.

Det siste halmstrået administrerende direktør Jonas Eriksson i Canal Plus Norden klamrer seg til, er at Medge Consulting må få solgt rettighetene i de andre nordiske landene også. Hvis ikke blir det ikke noe av avtalene som er inngått.

– Jeg føler meg ganske sikker på at det ender opp med at vi beholder rettighetene etter denne sesongen, sier Eriksson til VG Nett.

Ellers er det kroken på Premier League-døra for kanalen har sendt engelsk toppfotball i tolv år.

Taalesen bekrefter overfor VG Nett at kanalen er avhengig av at Medge får solgt rettighetene i Norden, men tror det skal gå i orden.

Les mer om

  1. Engelsk fotball