Her gjør FIFA-toppen tabben som går verden rundt

Jack Warner raste mot USA, men han hadde misforstått fullstendig.

Her prøver Jack Warner å bruke en satiréartikkel til å renvaske seg.

Jack Warner (72) har sjelden vært langt unna de store FIFA-skandalene de siste årene. Dermed var det få FIFA-kjennere som ble overrasket da Warner var én av 14 FIFA-topper som ble arrestert onsdag.

Mandag morgen er Warner igjen omtalt av flere av verdens aller største aviser, men denne gangen er det på grunn av det som etter alt å dømme er en flau glipp.

Warner bet seg merke i en artikkel med tittelen «FIFA haste-annonserer VM i USA i sommeren 2015».

Dette syntes Warner var rart, i og med at amerikanske myndigheter har vært sterk kritiske til FIFA. Og den korrupsjonsmistenkte fotballtoppen nølte ikke med å dele sin tolkning av saken. Han kritiserte USA for FIFA-avtalen i en åtte minutter lang videoblogg på sin egen Facebook-side.

Det er imidlertid ett problem.

Artikkelen som annonserte fotball-VM i USA er skrevet av The Onion, som er et kjent satirenettsted, med andre ord: Det de skriver stemmer ikke.

Warner er forøvrig langt fra den første som har blitt lurt av nettstedet. I november 2012 sammenfattet nettstedet The Daily Beast en liste over de ni flaueste tabbene, inkludert en kinesisk avis som ble lurt til å tro at Nord-Korea-leder Kim Jong-un hadde blitt kåret til verdens mest sexy mann. Les hele listen her(ekstern lenke).

Les også

Tok imot bestikkelser, stakk av med Haiti-nødhjelp, solgte billetter på svartebørs. Sionistene fikk skylden.

— Hvorfor prøver USA å latterliggjøre FIFA?

Dersom Warners video ikke er en spøk i seg selv, gikk han altså fem på, til tross for at nettstedet gjorde spøken ganske på åpenbar ved å skrive at VM skulle starte «senere samme dag».

Warners brøler har ikke gått upåaktet hen. New York Time, Time Magazine, The Guardian, Bleacher Report, Huffington Post, ABC, USA Today og The Independent har alle omtalt videobloggen.

Warners utspill kan tolkes i den retning at han ønsket å bruke The Onion-saken for å forklare seg etter FIFA-skandalen.

— Jeg ser at FIFA med hast har annonsert at i 2015, 2015, i år, skal det være VM. Hvis FIFA er så dårlig, hvorfor vil USA ha VM som starter 27. mai? Hvorfor prøvde da amerikanske myndigheter å latterliggjøre FIFA i Zürich, spør han retorisk i videoen.

- USA er flaue over å tape for Qatar

Så kommer konspirasjonsteoriene om hva som egentlig ligger bak FIFA-skandalen.

— Jeg har kommet med dette poenget igjen og igjen. Bakgrunnen for alt dette er at USA ikke fikk VM i 2022. USA prøvde å få VM i 2022, men de tapte mot Qatar, et lite land, et muslimsk land. Jeg kan skjønne at USA er flaue over å tape for Qatar, et land med under 30.000 innbyggere (det egnetlige tallet er rundt 2,1 millioner mennesker, journ. anm.). Jeg kan skjønne det, men ingenting gir dem rett til å gjøre det de gjør. Ingen land har krav på å arrangere VM.

Warner skal forøvrig ha vært involvert i de angivelige bestikkelse da Qatar ble valgt som VM-vert.

I juni 2014 skrev Sunday Times at bankkontoer kontrollert av Jack Warner skal ha mottatt 1.6 millioner dollar (rundt 9.6 millioner kroner etter dagens kurs) fra Mohamed Bin Hammam, som skal ha utbetalt store pengesummer for å sikre at FIFA valgte Qatar.

72-åringen fra Trinidad og Tobago har vært en prominent fotballtopp i en årrekke. Warner har tidligere vært medlem av FIFAs eksekutivkomité. I tillegg har han vært visepresident i FIFA og president i fotballforbundet i Nord- og Mellom-Amerika CONCACAF.

Historien om Warner er av det utrolige slaget. Som fotballtopp har han blant annet tatt imot bestikkelser, stukket av med Haiti-nødhjelp og solgt billetter på svartebørs. I tillegg har han skyldt det hele på sionistene.

Les historien om Warner her.