Fotball

RBK bekrefter: - Ba Sverige frikjøpe Hamrén

<p>RBK bekrefter at de tilbyr Sverige å la Hamrén gå før tiden.</p>

PÅ VEI BORT? Erik Hamrén kan avslutte sin RBK-karriere før kontrakten går ut 31. august.
  • Line Lauvsnes Oddekalv

— Vi bekrefter at vi har sendt en henvendelse til det svenske fotballforbundet hvor vi ber dem om å vurdere om vi skal benytte oss av en forhåndsdefinert bestemmelse oss imellom, sier RBKs mediesjef Nils Heldal.

I en pressemelding utdyper Heldal at kontrakten er formulert slik at Erik Hamrén skal være hovedtrener i Rosenborg til og med august 2010, men tre forhåndsdefinerte tidspunkter kan avkorte den tiden, så sant partene er enige. 1. juni er det siste av de tre tidspunktene.

- Perioden det svenske landslaget og RBK nå snart går inn i er intensive for begge parter og henvendelsen handler om å være føre var, snarere enn å reagere på et oppstått problem. Vi har grunn til å tro at henvendelser blir positivt mottatt, sier Heldal.

  • Quiz: Fotballekspert? Prøv deg på dagens 12'er!

- Økonomiske årsaker

Det var VG som først skrev om saken i dag. Avisen avslørte at Rosenborg har sendt brev til Sveriges Fotballforbund med tilbud om å overta Erik Hamrén fra 1. juni - hvis svenskene betaler kompensasjon.

Overfor svensk presse åpner det svenske forbundet for løsningen RBK skisserer.

- Vi er fornøyde med løsningen vi har nå, men vi er klare for å ta diskusjonen, sier Lars-Åke Lagrell til aftonbladet.se.

Web-TV:

I artikkelen bekrefter fotballpresidenten VGs opplysninger om at Rosenborg har sendt brev til forbundet. Han mener RBKs utspill har økonomiske årsaker.

- Jeg vet fra tidligere forhandlinger med Rosenborg at det ikke bare handler om en vennlig gest. Det finnes en økonomisk side også, sier Lagrell til Aftonbladet.

Hamrén forteller i dag til Adresseavisen hvor tøft han egentlig har det i dobbeltrollen som både klubb- og landslagstrener. RBK avviser i dagens pressemelding at han skal ha ønske å forlate klubben som følge av dette.

Aftonbladet erfarer at det kommer til å koste det svenske forbundet ytterligere 1,5 millioner svenske kroner å hente Hamrén i sommer.

Les også

  1. Hamrén så ikke døtrene på nesten tre måneder

  2. RBK tilbyr Sverige å overta Hamrén tidligere

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien