- Har´n Eggen kjøpt seg fiolin?!

<p>En Nils Arne Eggen i storform snakket om det meste før RBK-FCK. <strong> <i>Se video!</i></strong></p>

I STORFORM: Nils Arne Eggen snakket definitivt mest da han og Kris Stadsgaard møtte pressen før morgendagens kamp mot FCK.
  • Anders Ruud
  • Christian Skare Stendal

I morgen møtes Rosenborg og FC København på Lerkendal til den første av to kamper som skal avgjøre hvem av de to lagene som får plass i Mesterligaens gruppespill i høst.

I formiddag holdt Rosenborg sin pressekonferanse før kampen.

LES OGSÅ:

Nils Arne Eggens pressekonferanser har på det nærmeste oppnådd kultstatus, og trenerlegenden har definitivt vist seg å være i storform for tiden, både resultatmessig og verbalt.

Dagens pressekonferanse var intet unntak.

Har'n Eggen kjøpt seg fiolin?

Eggen holdt et solid foredrag om fotballfilosofi og øving på dagens pressekonferanse.

Og mye ble sagt for å understreke hans drivkraft; det å bli bedre.

— Tenk hvis Markus Henriksen, et kjempetalent, lærer seg å hoppe. Han hopper jo som et strykejern. Han er 1.90 høy. Han skal jo ikke tape en eneste hodeduell han da, om han løfter "fotan", humrer Eggen.

— Da må han øve på det, understreker han, og plukker frem en historie fra La Manga, da Arve Tellefsen bodde hjemme i leiligheten til Nils Arne Eggen på det spanske feriestedet, og øvde på sin fiolin hver dag for å bli bedre.

— Da begynte naboene å snakke. Har'n Eggen kjøpt seg fiolin no?, sa dem, gliser Eggen.

Ståle-skryt fra Eggen

Nils Arne Eggen tok som vanlig showet på RBKs pressekonferanse. Og på spørsmål om hva han syntes om Ståle Solbakken kom skrytet.

- Han synes vi er alle tiders. Han kommer fra Grue i Finnskog han vet du. Og har blitt hovedtrener i København. Det er imponerende, mente Eggen, til latter fra tilhørerne på pressekonferansen.

- Typisk dansk

Eggen forventer et kontringssterkt FCK.

— Jeg tror de vil spille "typisk dansk", sier Eggen.

- De vil strø ball bak, strø ball bak, strø ball bak, og så plutselig komme, utdyper RBK-treneren.

Om styrkeforholdet mellom lagene var Eggen herlig diffus.

- De er to hakk bedre enn AIK. Så da må vi også to hakk opp for å slå dem, konkluderer Eggen.

— Men vi kommer til å gå ut som en hvit tornado vi i morgen, lover RBK-sjefen.

Optimistisk Stadsgaard

- Jeg tror FCK vil prøve seg på kontringer mot oss, spår Kris Stadsgaard på dagens pressekonferanse.

— Jeg har både tapt og vunnet mot FCK i karrieren, men sist jeg spilte mot dem vant jeg, så det er det jeg tenker på nå, understreker Stadsgaard, som møtte København-laget flere ganger i sin tid i dansk fotball på Nordsjælland.

- Skal Ståle spille i morgen?

Nils Arne Eggen fikk naturlig nok en rekke spørsmål om Ståle Solbakken på dagens pressekonferanse.

- Det var da voldsomt til spørsmål om Ståle da! Skal han spille i morgen eller!?, sa Eggen smilende da danske BT spurte Eggen om Solbakken er norges beste trener.

Men svaret kom jo selvsagt.

- Om han er Norges beste trener.....han kan bli det. Men han er det ikke enda.

- Hvem er norges beste trener da?

- Eh.... nei det er jeg for inhabil til å svare på, konkluderer Eggen, til latter fra både seg selv om forsamlingen på pressekonferansen.

Varsler en tåre

Og Eggen gleder seg som en unge til mesterligahymnen spilles over høyttaleranlegget på Lerkendal i morgen kveld. Og se ikke bort fra at det kommer en tåre i øyekroken når det skjer.

- Jeg skal fortelle deg det at det er nok at de vifter med det norske flagget til meg og jeg hører Rikard Nordraaks første toner. Det er nok. Men jeg er god til å skjule det, jeg har briller. Det er likt med Mesterligaen. Vi har ønsket oss der så lenge, og nå har vi klart det. Om hymnen kommer i morgen har jeg det på samme måte. Jeg er en veldig sentimental kar – egentlig, sa Eggen.

Etter en halvtimes show fra Eggen skal det meste være sagt fra Eggens side før RBK-FCK i morgen. Den kampen kan du følge LIVE her hos oss! Avspark er klokken 20.45.

svp://95252?view=ap