Fotball

Troppen slankes og Jonevret må ned i lønn

Her er betingelsene Kjell Jonevret må godta for å fortsette som Viking-trener.

Kjell Jonevret må forholde seg til lavere lønn og en mindre stall av etablerte spillere dersom han fortsetter som Viking-trener. Foto: NTB SCANPIX

 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen

STAVANGER (Aftenbladet): Viking tilbyr Kjell Jonevret ny kontrakt de neste 2-3 årene, men treneren vil diskutere med klubbledelsen før han takker ja.

— Vi liker Kjell Jonevret veldig godt. Han har gode egenskaper som trener og kompletteres veldig godt med Ian Burchnall. Dessuten ønsker vi kontinuitet på trenersiden, forklarer Vikings styreleder Charlie Granfelt overfor Aftenbladet.

— Etter 1-4-tapet mot Rosenborg tidlig i sesongen tok Jonevret også grep og viste lederskap. Dessuten har han ikke bare et stort hjerte for Viking, men også generelt, legger Granfelt til.

Den uavklarte situasjonen rundt Kjell Jonevret har vært tema gjennom hele sesongen. I samarbeid med Ian Burchnall har svensken fått gang på Viking i år.

Laget ligger på fjerdeplass i serien og er klar for kvartfinalen i cupen.

Les også

Jonevret får ny Viking-kontrakt

16-17 etablerte spillere

Nå har altså klubbledelsen bestemt at Viking ønsker Jonevret som hovedtrener også de to-tre neste sesongene. Han har fortsatt ikke fått et konkret forslag, men har gjennom møter og samtaler fått skissert rammene for både egen kontrakt og den sportslige satsingen de neste årene.

Det blir nemlig endringer og kutt også i årene framover. Troppen neste sesong skal bestå av 16-17 etablerte eliteseriespillere. Det betyr at troppen slankes med minst tre-fire etablerte spillere fra og med 2016-sesongen. Det skal i stedet fylles på med lokale talenter.

I kroner og øre betyr det at den sportslige satsingen kuttes med rundt 4 millioner kroner i 2016. Det igjen betyr at flere av spillerne som har utgående kontrakter ikke kommer til å få tilbud om å forlenge.

— Styret har vedtatt denne planen. Vi må rette oss inn etter den økonomiske hverdagen vi lever i. Samtidig blir dette en fin mulighet til å sluse inn egne og unge spillere. Vi har ambisjoner om å redusere kostnadene i administrasjonen også, men ikke nødvendigvis antall hoder der, forklarer Charlie Granfelt som også er utrolig glad for resultatet i kronerullingen som pågår.

Viking har fått inn rundt 350.000 kroner på ett døgn.

— Det er helt vilt og viser hvilket fantastisk potensial Viking har. All honnør til fansen. Jeg er superglad, sier Granfelt.

Les også

- Den største skuffelsen jeg har opplevd

Jonevret ned i lønn

Men det blir uansett trangere tider framover. Kuttene kommer også til å ramme Kjell Jonevrets lommebok. Klubbledelsen har gitt klar beskjed om at også han må ned i lønn dersom partene skal fortsette samarbeidet.

Granfelt er tydelig på at de ønsker Jonevret med videre, men at Jonevret må si seg enig og føle motivasjon ut fra de betingelsene Viking kan gi ham.

Kjell Jonevret er både smigret og glad over at klubbledelsen har gitt ham tilbud om å fortsette. Men han vil ikke gi sitt endelige "ja" allerede nå. Først vil han sette seg ned med ledelsen og få klarhet i hvilke betingelser og sportslige rammer som vil gjelde.

Aftenbladet vet at Jonevret er veldig opptatt av at klubbens målsetting skal stå i stil med de forutsetningene han og det sportslige apparatet faktisk gis. Han vil også diskutere hva slankingen til 16-17 etablerte eliteseriespillere faktisk innebærer.

— Regnes Samuel Adegbenro, Suleiman Abdullahi eller Zymer Bytyqi som etablerte spillere eller unge talenter? Dersom de regnes om unge spillere, skal vi klare dette. Men jeg vil vite hvordan det skal telles, sier Jonevret.

- Hva med din egen lønn, godtar du reduksjon der?

— Det kommer an på hvor mye det blir. Vi er ikke i mål med forhandlingene, det må kjennes riktig. Men dersom vi blir enige vil det føles veldig deilig. Jeg trives veldig godt i Stavanger og har fortsatt en drøm om å vinne noe her, svarer Jonevret.

 1. Les også

  Skullerud: - Håper muligheten til revansje trigger oss

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Kjell Jonevret
 3. Viking FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Jonevret forlenger med Viking

 2. FOTBALL

  Jonevret får ny Viking-kontrakt

 3. FOTBALL

  Viking-assistenten: - Vi har mer å gå på

 4. MENINGER

  Brikkene faller på plass i Viking

 5. FOTBALL

  Aftenbladets sportsleder: «La denne mannen overta»

 6. FOTBALL

  Vikings styreleder: - Ja, situasjonen er alvorlig