Herlovsen: - Jeg fikk frysninger av mitt eget mål

Isabell Herlovsen sørget for at alle tre poengene ble igjen på Romerike da LSK og Vålerenga satte publikumsrekord i Toppserien.

LSKs målscorere, Isabell Herlovsen (til venstre) og Lene Mykjåland, fikk skryt av kulturminister Thorhild Widvey etter seieren over Vålerenga.

LSK Kvinner-Vålerenga 2-1

— Jeg har aldri sagt noe sånn før, men jeg fikk nesten litt frysninger av mitt eget mål, sier matchvinner Isabell Herlovsen etter kampen mot Vålerenga.

Hatoppgjøret mellom herrelagene til Lillestrøm og Vålerenga trekker vanligvis et stort publikum, og lørdag ønsket man å lage blest rundt kvinnenes oppgjør.

Og publikum tok turen. Det samme gjorde landslagstrener Even Pellerud og kulturminister Thorhild Widvey. Kampen var startet da det ennå strømmet folk inn i LSK-hallen.

— Det var så sykt kult med masse tilskuere og nydelig stemning. Du kjenner det innvendig – det dunker litt – når du spiller foran så mange, sier LSKs første målscorer, Lene Mykjåland, til Aftenposten.

Gullkampen lever

For stemningen i hallen var på topp, med Kanarifansen som sang høylytt nærmest fra start til slutt. Publikumsrekord var målet – og publikumsrekord ble det. Speakervikar Jan Åge Fjørtoft kunne fortelle at 1582 tilskuere var på plass i LSK-hallen. Det betyr at den den gamle rekorden – som ble satt da Amazon Grimstad møtte Medkila i 2011-sesongen – ble slått med 34 tilskuere.

Gullkampen i Toppserien lever i aller høyeste grad, og like etter at det ble annonsert at gulljagende Stabæk hadde tatt ledelsen over Kolbotn i lørdagens andre toppseriekamp, kunne publikum i LSK-hallen reise seg og danse. Lene Mykjåland fikk stå helt alene på bakerste stolpe og prikke inn 1-0 til hjemmelaget.

Omtrent et kvarter senere slo imidlertid VIF tilbake, og Camilla Christensen banket inn 1-1. Men LSK fikk vinnermålet sitt i andre omgang – selv om det satt langt inne. Etter at Herlovsen hadde hatt flere gode sjanser, klarte hun endelig å sette ballen i mål. 70 minutter var spilt da landslagsspissen stanget LSK i ledelsen med en lekker heading etter et perfekt innlegg fra Mykjåland.

Tror på seriefinale

Oppgjøret mellom Kolbotn og Stabæk endte med 5-1-seier til Stabæk – som dermed fortsatt er to poeng bak LSK i kampen om seriemesterskapet. To serierunder gjenstår, og LSK og Stabæk møtes i den siste kampen – som kan bli veldig spennende.

— Jeg tipper det blir en ren seriefinale, og ingenting er bedre enn det. Det er sånn det skal være i fotball. Det har aldri vært jevnere, men det er da man virkelig kjenner nervene, og at det er noe stort på gang. Og det hadde ikke gjort noe å fylle opp hallen på nytt, for dette var kjempekult, sier Herlovsen.