Fotball

Atalanta har lagt inn bud verdt over 30 mill. på Trondsen – slik svarer RBK

Rosenborg har mottatt et bud med en totalramme på om lag 32 millioner kroner for Anders Trondsen (23). – Han blir, er svaret fra RBK.

Ettertraktet: Anders Trondsen
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

Slik Adresseavisen forstår, legger den italienske serie A-klubben ca. 2,3 millioner Euro på bordet (22 millioner kroner) tvert. Men hvor klausuler og bonuser kan gjøre avtalen verdt ytterligere ti millioner.

– Jeg er Rosenborg-spiller, og forholder meg til det. Det er selvsagt smigrende med interesse, men det er ikke noe jeg har tenkt noe mer på.

Det sa Trondsen etter Celtic-kampen på Lerkendal for et par uker siden.

Før 0-0-kampen på Lerkendal meldte Adresseavisen at den tradisjonsrike serie A-klubben hadde speider på plass for å følge midtbanespilleren – slik de hadde også i Glasgow i det første oppgjøret mot skottene.

Etter det Adresseavisen erfarer har interessen nå blitt formalisert gjennom et konkret bud på 23-åringen fra Lillehammer.

Størrelsen på budet fra Atalanta skal ha et utgangsnivå som er om lag ti millioner mer enn hva RBK betalte for Trondsen i fjor, da han ble hentet for drøyt 12 millioner kroner. Med altså klausuler og bonuser verdt ytterligere én million Euro (om lag ti mill.).

Les også

  1. Flere klubber følger RBK-spillere: – Vi er forberedt på alt mulig

  2. Trondsen smigret over interessen fra Italia

Ingen kommentar

Adresseavisen har vært i kontakt med Trondsens rådgivere, men verken Morten Wivestad eller Mike Kjølø ønsker å uttale seg om denne saken.

Sportslig leder i RBK, Stig Inge Bjørnebye, vil heller ikke uttale seg hvorvidt det har kommet noe bud fra italienerne. Men uttaler, på generelt grunnlag:

– Han blir i Rosenborg. Vi trenger han her.

Trondsen har vært fast på RBK-midtbanen siden han ble hentet i fjor sommer, og har spilt både indreløper og sentralt. Den siste tiden ligget som en av to «sittende» midtbanespillere i Rini Coolens 4-2-3-1-formasjon.

Selnæs, Christiansen, Delaney – og Jensen

I januar 2016 gikk da 21-årige Ole Selnæs til franske St. Etienne for det som ble skrevet var 32 millioner kroner, hvor RBK i tillegg sikret seg et ukjent millionbeløp i klausuler og bonuser.

Research Adresseavisen har gjort siden, viser at prisen på skandinaviske midtbanespillere som har gått videre ut i Europa i stor grad har ligget under 20 millioner.

I vinter gikk blant annet danske Anders Christiansen fra svenske Malmö til Gent for om lag 12 millioner kroner – før han ble solgt tilbake nå i sommer.

Mens den danske landslagsspilleren Thomas Delaney, som i sommer ble solgt til Dortmund, i januar 2017 gikk fra FC København til tyske Werder Bremen for om lag 20 mill.

Unntaket er 22-årige Matthias Jensen, som etter 12 mål og ti målgivende pasninger i Nordsjælland forrige sesong i sommer gikk til spanske Celta Vigo for over 60 mill.

40 kamper – seks mål

Tilbake til Trondsen, har han så langt spilt 40 kamper for RBK, og står med seks scoringer – sist mot Ranheim i byderbyet.

Det norske overgangsvinduet stenger onsdag, mens det italienske vinduet stenger to dager senere.

Atalanta serieåpner for øvrig 20. august.

Les mer om

  1. Stig Inge Bjørnebye
  2. Anders Trondsen
  3. Rini Coolen
  4. Rosenborg BK
  5. Ole Selnæs