Fotball

Disse stjernene kan flytte på seg i januar

De desperates marked er snart her igjen.

Radamel Falcao overrasket mange ved å signere for Monaco i sommer. Vil han overraske igjen i januar?
  • Nicholas Bergh
    Journalist
Er Luis Suarez lysten på varmere klima?
Inter vil etter sigende mer enn gjerne forsterke angrepsrekken med Ezequiel Lavezzi.
Kan Ander Herrera blåse liv i David Moyes sin debutsesong som Manchester United-sjef.
Edin Dzeko vil vise at han er mer enn en superinnbytter, men må han gjøre det i en annen klubb?
Flere engelske toppklubber skal angivelig slike seg på fingrene over tanken på å signere den dynamiske Real Madrid-vingen Angel di Maria.
Alessio Cerci har fått det til å stemme i Torino.

Overgangsvinduet i januar sees av mange på som de desperates marked. Det gir muligheten til å forsterke, både for lag som trenger å rette opp en dårlig sesongstart og for lag som ønsker å vedlikeholde sin fremskutte tabellposisjon. Her er spillerne som vil dominere ryktespaltene helt til de bytter klubb eller overgangsvinduet stenger.

Luis Suarez, Liverpool

Uruguayaneren har befestet sin posisjon blant verdens beste spillere denne sesongen, med 19 mål på 13 ligakamper. Så lenge ut til å forlate klubben i sommer, men ble til slutt værende, noe mange mistenkte at han ikke var så begeistret for. Prestasjonen hans på banen har derimot fortalt en annen historie.

At han nettopp signerte en kontrakt som strekker seg til 2018 tyder også på at uruguayaneren er lykkelig hos topp fire-aspirantene. Det spørs imidlertid hvor mye Real Madrid og klubbpresident Florentino Perez bryr seg om det.

Det spanske pressen har lenge hevdet hardnakket at Karim Benzema og Alvaro Morata er for tynt på topp, og et kjøp av Luis Suarez vil gi mening, da han kan spille i Mesterligaen, siden han ikke har spilt i Europa for Liverpool denne sesongen.

Ander Herrera, Athletic Bilbao

Få av de europeiske storklubbene har en så åpenbar svakhet som Manchester Uniteds midtbane. Heller ikke sommerkjøpet Marouane Fellaini ser ut til å bli midtbaneforsterkningen de røde hadde håpet på. De var også ute etter Athletic Bilbaos midtbanespiller Ander Herrera på overgangsvinduets siste dag, men overgangen ble for komplisert å gjennomføre i løpet av de siste hektiske timene.

Heller ikke i januar er det trolig at Bilbao vil akseptere noe mindre en 36 millioner euro (rundt 300 millioner kroner), som er utkjøpsklausulen til Herrera. At baskerne kun bruker spillere med baskisk opprinnelse gjør det nok ikke lettere å gi slipp på 24-åringen.

Edin Dzeko, Manchester City

Den bosniske kraftspissen er tredjevalg i City bak Alvaro Negredo og Sergio Aguero, og det spørs om han er fornøyd med det de siste månedene før VM-sluttspillet.

Valencia skal være interesserte, og vil ha råd hvis de blir kjøpt opp av milliardæren Peter Lim. Roma, Inter, Borussia Dortmund og Arsenal har også vært koblet til Dzeko den siste tiden.

Angel Di Maria, Real Madrid

25-åringen føyer seg inn i rekken av spillere som trenger en god vårsesong for å bli førstevalg for sitt land under VM. Sommerkjøpet av Gareth Bale vil utvilsomt gjøre det vanskelig for argentineren å trenge inn i startoppstillingen til Carlo Ancelotti, som ser ut til å foretrekke en angrepsrekke bestående av Bale, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema.

Et eventuelt salg av Di Maria kan også bidra til finansiering av et spisskjøp. Den venstrebente vingen skal ha flere beundrere i England, men per nå virker Monaco som den mest sannsynlige destinasjonen.

Alessio Cerci

26-åringen har vært blant de aller beste spillerne i Serie A denne sesongen, og siden han for øyeblikket hever lønninger hos den relativt beskjedne klubben Torino, svirrer spekulasjonene om en januar-overgang for angrepsspilleren.

Med 9 mål på 17 ligakamper, ser han ut som en lur signering for lag som trenger matchvinnere fremover på banen. Juventus og Roma skal være interesserte, men Cerci har også uttalt at han drømmer om å spille i Mesterligaen, noe som vil gjøre Arsenal og Manchester United til potensielle muligheter.

Ezequiel Lavezzi

Laurent Blanc og PSG har ikke alltid funnet plass til den lynrakse argentineren i en angrepsrekke som naturligvis må inneholde Zlatan Ibrahimovic og Edinson Cavani. Scoret jevnt og trutt i fem sesonger for Napoli før PSG-overgangen, noe som gjør at flere italienske klubber vil kjenne sin besøkelsestid dersom han blir tilgjengelig i januar.

Aller hyppigst nevnes Inter i sammenheng med Lavezzi, og deres sjef Walter Mazzarri (som jobbet med Lavezzi i Napoli) har innrømmet at de har forhørt seg om angriperen.

Radamel Falcao

Det har vært hvisket om at Radamel Falcaos overraskende Monaco-overgang kun var en omvei fra Atletico Madrid på veien til Real Madrid. Allerede i oktober hintet Reals klubbpresident Florentino Perez hintet om at klubben vil by på Falcao i januar.

Monaco har imidlertid hele tiden hevdet at han blir, og den nyopprykkede Ligue 1-klubben er ikke akkurat nødt til å selge. Det spekuleres også i at José Mourinho vil bruke januar til å fylle det målgarantistformede hullet i sitt Chelsea-lag med Radamel Falcao.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Liverpool FC