Fotball

Nordmenn på Old Trafford: - Helt kaos

Uniteds skjebnekamp avlyst etter funn av mistenkelig gjenstand.

AVLYST: Oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth ble avlyst etter funnet av en mistenkelig pakke på stadion. Foto: NTB Scanpix

  • Marthe Ihle
svp://111691?view=ap

Mye sto på spill foran siste serierunde i Premier League søndag, spesielt for lagene som jaktet en topp fire-plassering. Det gjorde blant annet Manchester United, men deres hjemmekamp mot Bournemouth ble avlyst da det ble funnet en mistenkelig pakke ble funnet på Old Trafford.

Bakgrunn:

Les også

Falsk bombe på Old Trafford var gjenglemt på do etter øvelse: - Skandaløs fiasko

— Det er helt kaos. Vi fikk beskjed om å komme oss bort så fort som mulig, sier Sindre Rosenborg til Aftenposten. Han skulle se favorittlagets siste seriekamp på den majestetiske arenaen sammen med kjæresten Mina Jevne Hagen.

AVLYST: Oppgjøret mellom Manchester United og Bournemouth ble avlyst etter funnet av en mistenkelig pakke på stadion. Foto: NTB Scanpix

— Det ble sagt "Code red" over høyttalerne 15 minutter før start, gutta hadde akkurat gått inn etter oppvarming, forteller Rosenborg, som skulle se kampen fra "Sir Alex Ferguson stand" på den østlige siden av stadion.

Sikkerhetspersonell og bombehunder

Per Trygve Bjørndal fra Vennesla var også på kamp for å se sammen med kona og to vennepar.

— Motsatt ende av tribunen ble evakuert, og det gikk egentlig lang tid før vi fikk beskjed om hva som skjedde. Det gikk vel nesten en halvtime. Vi ble ikke direkte redde, vi fikk beskjed om å gå ut også var vi ferdige med det, forteller Bjørndal.

PÅ OLD TRAFFORD: Per Trygve Bjørndal var på Old Trafford sammen med kona Lena Beathe og vennene Ronnie Olsen, Elin Ramsland, Rune Olsen og Freddy Ramsland (fotograf). Foto: Privat

Han forteller at det var mye sikkerhetspersonell på plass, og at bombehundene var i gang med arbeidet da de forlot stadion.

— Vi er en litt skuffet gjeng, selvfølgelig. Det er noen av oss som skulle på kamp for første gang, og da er det kjipt at det blir avlyst, sier Bjørndal.

United-spiller: – Nervøse

Evakueringen av stadion begynte altså 15 minutter før kampen egentlig skulle starte. 25 minutter senere kom beskjeden om at kampen avlyses på grunn av situasjonen.

Christoffer Bjerknes fra Vestfossen skulle i utgangspunktet sitte på Stretford End, den ene av to tribuneseksjoner som ble evakuert, men fikk beskjed om å snu og gå ut igjen ved inngangspartiet.

Politiet bruker søkshunder på Old Trafford etter funn av det som omtales som en mistenkelig pakke. Foto: Reuters

– Vaktene begynte å rope at vi måtte trekke ut på parkeringsplassen. Vi tenkte at det ikke var så alvorlig, men da det plutselig kom masse folk ble det litt action. Da skjønte vi at det var mer alvorlig enn vi først trodde, forteller Bjerknes til NTB.– Folk klatret over gjerder og gjorde alt for å komme seg ut. Etter hvert kom også de som jobber på Old Trafford.

TV 2s kommentator på stedet, Kasper Wikestad, forteller også om anspent stemning.

— Det er litt spent steming her, litt ubehagelig. Folk tar det med ro og fatning, og er balanserte, men jeg hører folk snakke om at det er ubehagelig, sier TV 2s kommentator på stedet, Kasper Wikestad.

Hør siste utgave av podkasten Aftenpodden Sport:

Les også

  1. Manchester Uniteds skjebnekamp er avlyst etter funn av mistenkelig pakke

  2. Hevder Everton vil snappe opp Mourinho foran nesen på United

  3. Arsenal hjalp United i Champions League-kampen

svp://111691?view=ap

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. AFC Bournemouth
  3. Manchester United