Mos møter Moa i Ålesund

Det brygger opp til en skikkelig brødreduell på Color Line Stadion i kveld.

MØTES I KVELD: Vålerengas Moa og Aalesunds Mos.
  • Sveinung Nedregotten

Begge spiller fra start, i det som i stor grad er et oppgjør mellom gamle kjente i Ålesund. På begge lag er det svært mange som har en tidligere spillerhistorie hos motparten. Trenerrelasjonene er også tette. Greier Trond Fredriksen å slå sin læremester Kjetil Rekdal?

Sterke ellevere

AaFK stiller med sitt beste lag, og har ingen særlige skader eller suspensjoner å snakke om. Jo Nymo Matland får sjansen på venstre back etter et godt innhopp i forrige kamp mot Sarpsborg 08. Ellers er vel laget som forventet.

Vålerenga mangler Kjetil Wæhler og Daniel Fredheim Holm, som begge må stå over kampen på grunn av for mange gule kort. Men trener Kjetil Rekdal bør uansett ha nok å velge i. Han har handlet flittig i sommer og presenterer i dag sin siste signering, Enar Jääger, som starter på venstre back.

Kjentfolk møtes

Det er nok av poenger før denne kampen. Brødreduellen mellom Mos og Moa er nevnt, i tillegg er der flust av spillere i begge leire som har en fortid hos motstanderen. VIFs Enar Jäger, Alexander Mathisen og ikke minst Jonatan Tollås Nation har alle tidligere vært bærebjelker i AaFK, mens Fredrik Carlsen, Mos og Magne Hoseth har kamper for Vålerenga.

I tillegg var selvfølgelig Kjetil Rekdal en suksessrik trener for Aalesund med to cupgull i 2009 og 2011 før han fikk sparken, med påfølgende skittentøyvask i pressen, etter 2012-sesongen. Rekdal vil elske å klå AaFK!

Sjuende strake?

AaFK tapte de første to kampene i eliteserien mot Vålerenga på hjemmebane, i 2003 og 2005, men siden har det blitt syv seiere og en uavgjort. Med seier i dag vil det bli den sjuende strake hjemmeseieren mot Vålerenga for Aalesund. I fjor endte det med storseier 4-1 på Color Line Stadion.

Dagens lagoppstillinger:

AaFK (4-4-2): Sten Grytebust– Akeem Latifu, Edvard Skagestad, Mikael Dyrestam, Jo Nymo Matland – Bjørn Helge Riise, Peter Orry Larsen, Magne Hoseth, Henrik Bjørdal – Mustafa Abdellaoue, Leke James.

Benken: A. Lie, O. Lie, Mäntyla, Thrandarson, Bjørk, Carlsen, Hoff.

Vålerenga (4-5-1): Sascha Burchert — Robert Lundström, Markus Nakkim, Jonatan Tollås Nation, Enar Jääger - Christian Grindheim, Melker Hallberg, Ghayas Zahid, Alexander Mathisen, Rasmus Lindkvist - Mohammed Abdellaoue.

Benken: Langer, Larsen, Stengel, Omarsson, Berge, Brown, Näsberg.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk