Fotball

Wenger slår tilbake mot Arsenal-topp

Arsenal-eier kritiserte manageren etter klubbens dårligste sesongstart på 32 år.

SLÅR TILBAKE: Arsene Wenger har fått kritikk fra internt i Arsenal denne uken. Han er lite imponert over Arsenal-aksjonær Alisher Usmanov utspill
 • Eirik Grønning

Arsenal-manager Arsene Wenger ble blant annet beskyldt for å ikke lære av sine feil da klubbens nest største aksjeeier bestemte seg for å uttryke sin misnøye gjennom media.

— Jeg liker Wengers prinsipper, men disse prinsippene kan bli sett på som restriksjoner. Restriksjoner skaper tapte muligheter, sa Alisher Usmanov, som eier over 30 prosent av klubbaksjene, til CNBC, gjengitt av britiske medier.

Kritiserer Wengers overgangspolitikk

60-åringen poengterte at han har respekt for den jobben Wenger har gjort i Arsenal siden han tok over i 1996, men fortsatte kritikken.— Han er en av de største trenerne, ikke bare i Europa, men i hele fotballverden. Men i Russland har vi et ordtak om at til og med en gammel dame kan få taket i hodet, sier Usmanov og fortsetter:

— Alle kan gjøre feil. Han kan gjøre feil og jeg vet at det er vanskelige å innrømme feil når man blir eldre. Har han penger eller ikke? Det er penger i klubben, sier den mektige uzbekeren, som sammenligner Arsenals sesong med et mareritt.

Les også

Arsenal-direktøren: - Det blir en utfordring å erstatte Wenger

Mesterliga-trøbbel

Han mener Arsenal må styrkes i alle posisjoner for å komme på nivå med Chelsea og Manchester City i serien, og samtidig hevde seg i Europa.

— Arsenal er en drøm som noen ganger blir til et mareritt. Potensialet i laget er der, men det er ingen kritisk evaluering av feil. Ikke et eneste geni kan holde samme nivå hvis de ikke erkjenner feil. Det er kun når man innrømmer feil, man kan bli kvitt dem, mener Usmanov som har sett sei lei på at Arsenal har en tendens til å ryke ut av mesterligaen ved første hinder etter gruppespillet.

Tung periode: Arsenal, med Arsene Wenger og Steve Bould, har slitt i både serie og mesterligaen denne sesongen.

Wenger slår tilbake

Arsene Wenger var ikke spesielt imponert over Arsenal-eieren da han ble konfrontert med uttalelsene i forbindelse med en pressekonferanse foran onsdagens mesterligakamp mot Borussia Dortmund.

— Jeg har vist gjennom mine 18 år i klubben at jeg kan ta i mot kritikk. Alle har rett til en mening, men når jeg har sagt det vil jeg si at vi har noen prinsipper i denne klubben, sier Wenger.

— Det første er at vi viser solidaritet når vi går gjennom tunge perioder. Det er et veldig viktig poeng, sier han og forsetter.

— Den andre er at når vi har behov for å si ting til hverandre, tar vi det under fire øyne. Vi har ikke noe behov for å gå til media med det, tordnet Wenger.

På vei mot 2. plass - igjen

Som igjen har blitt utsatt for mye kritikk denne sesongen, der Arsenal ligger på 8. plass i Premier League, 15 poeng bak serieleder Chelsea etter tolv kamper. I tillegg ble klubben rundspilt av onsdagens motstander Borussia Dortmund på bortebane, i et gruppespill der Arsenal kastet bort en tremålsledelse i forrige kamp hjemme mot Anderlecht. Likevel gjør 3-3-kampen at Arsenal er på vei videre til 16-delsfinalene i mesterligaen som gruppetoer.

Det har i fire sesonger på rad endt med exit i første utslagsrunde, de to siste årene mot en annen tysk motstander, i Bayern München.

 1. Les også

  Helsprekk av Arsenal - kastet bort tremålsledelse

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KULTUR
  Publisert:

  Hun ble trukket penger via suspendert Facebook-konto: – Ingen hjelp fra Meta

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5