Fotball

TUIL-helten hadde ikke startet på 76 dager – nå vil han forlenge med klubben

Toppscoreren Mohammed Ahamed var ikke med til Harstad. Erstatteren Tor Martin Mienna gikk rett inn og scoret like gjerne begge målene i oppgjøret.

MÅLTYV: Tor Martin Mienna har kunnet juble åtte ganger for seriemål i 2016.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

HARSTAD: Mienna hadde ikke startet en seriekamp siden oppgjøret mot Grorud 31. juli. Siden da har han slitt benken, og hatt noen innhopp i skyggen av Vegard Lysvoll og Mohammed Ahamed. Mot Harstad fikk han muligheten til å starte kampen, og takket for tilliten umiddelbart.

— Det var godt å få spille fotball igjen, og faktisk mer enn en halvtime. Det har ikke vært for mye, sier Mienna til iTromsø.

Les også

  1. Se, en TIL-spiller som kan havne i et mesterskap

  2. Får trolig starte sin første kamp på tre måneder: - Jeg har spilt for dårlig

KOMMENTAR:

Les også

«OBS-varsel: Se opp for årets største bananskall, TIL!»

— Stadion rister ennå

Etter bare åtte minutter scoret han 1-0 etter en strålende pasning fra midtstopper Tobias Nygård Vibe.

— Jeg og Tobias har en fin link, og jeg visste at den ballen kom til å komme, sier Mienna til iTromsø.

Ni minutter ut i andre omgang avgjorde han kampen for godt etter å ha vært på rett plass på nytt etter et innlegg fra Steffen Skogvang Pedersen.

— Vi er utrolig stabil og sammensveiset i TUIL. Det viktigste er at vi har sikret opprykket til 1.-divisjon, sier Mienna som rett før slutt skjøt i tverrliggeren og ut.

— Det skuddet var så hardt at jeg tror Harstad stadion enda rister, sier han og ler.

TUIL-børsen: Han er for god for dette nivået (For abonnenter)

Vil signere

Innbytteren har med de to målene mot Harstad signert seg for åtte mål i 2.-divisjon i 2016. — På de mulighetene jeg har fått har jeg bidratt bra når jeg har kommet inn, sier spissen.

Da TUIL sist var i 1.-divisjon i 2014 hadde Mienna lite spilletid. Det gjør han ekstra revansjesugen inn mot neste sesong. En detalj er dog ikke på plass. Miennas avtale – som 12 av lagkameratene – er ikke i boks for 2017. — Jeg er veldig interessert i å bidra for TUIL i 1.-divisjon, så det er bare å komme med kontrakten, sier Mienna som studerer pedagogikk på universitetet i Tromsø.

— Det passer godt å drive med samtidig som jeg spiller fotball, sier Mienna.

Bidratt i flere år

Trener Gaute Helstrup sier det ”var godt å se at Tor Martin kom inn og avgjorde kampen”.

— Jeg vet at han vil spille mer, og bidra med mål og målpoeng. Når det gjelder hva som skal skje neste år skal vi ikke ta de rundene gjennom media. Tor Martin har bidratt bra over flere år, og vi skal først og fremst nå se hvordan hverdagen til gutta er i 2017, og om det kan kombineres med spill i 1.-divisjon, sier Helstrup.

Treneren gledet seg over at TUIL klarte å levere en meget god kamp. Motstander Harstad måtte vinne i dag for å ha en mulighet til å overleve i divisjonen.

— Gjennomføringen vår er voksen. En ting er å si at vi skal spille bra. En annen ting er å gjøre det, sier Helstrup til iTromsø.

Les mer om

  1. Fotball 2. div
  2. Tromsdalen Fotball