Fotball

Rennes-manageren bekrefter at Ødegaard snart blir klar på lån

— Han kan bidra umiddelbart med teknikken sin, sier Christian Gourcuff om Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard er på god vei til å bli Rennes-spiller denne sesongen. Foto: AP

Rennes-manager Christian Gourcuff bekrefter at Martin Ødegaard er på vei til klubben på lån.

Det skriver den franske avisen L'Équipe tirsdag, ifølge VG.

— Han kan bidra umiddelbart med teknikken sin, med tanke på den erfaringen han har fra før, sier Gourcuff i papirutgaven.

Les også

  1. - Martin Ødegaard leies ut til fransk klubb

  2. Fransk avis hevder at Ødegaard er klar for Rennes

Ødegaard er ikke med i 22-mannstroppen til Real Madrid som møter franske Stade de Reims tirsdag. Det kan tyde på at en overgang er nær forestående.

Den norske 17-åringen deler tirsdagens forside av L'Équipe sammen med sprintstjernen Usain Bolt. Avisen omtaler utlånsavtalen som «overraskende» ettersom klubben har over 40 spillere i førstelagsstallen.

— Det stemmer at det er noe man må ta i betraktning. Men ettersom han bare blir værende i klubben i ett år, kan vi anta at han ikke kommer til å hindre andre spillere i å utvikle seg, sier Gourcuff.

— Omstendighetene tillater oss å hente en spiller på et så høyt nivå. Vanligvis ville det vært umulig. De tre partene må ha en egeninteresse: Real Madrid vil at spilleren skal utvikle seg, spilleren vil ikke spille hvor som helst, og for oss er det en god mulighet som vi må utnytte.

Det er ventet at avtalen offentliggjøres i løpet av tirsdagen.

— Dette blir spennende. Det hadde det vært uansett hvilken klubb han hadde endt opp i, men det blir spennende å se hvordan han håndterer et utlån. Det vil kun tiden vise. Nå er det opp til Ødegaard selv å prestere på treningsfeltet og i kamper, har fotballekspert Petter Veland tidligere sagt til NTB.

Rennes serieåpnet mot Nice i Ligue 1 søndag og tapte 0-1 borte. (©NTB)

Les mer om

  1. Internasjonal fotball