Fotball

Legende tror dansk stjerne vil blomstre under Hareide

Brian Laudrup skryter av Åge Hareides inntreden som Danmark-sjef.

Christian Eriksen leverte en meget god kamp mot Island i det som var Åge Hareides debut som dansk landslagssjef.
 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

– Det er ingen hemmelighet at de fleste fotballsupportere i Danmark hadde ønsket at min bror Michael skulle ta over landslaget, men han takket nei, sier Brian Laudrup til BBC Skottland før tirsdagens landskamp mellom Skottland og Danmark.

I stedet gikk jobben til Åge Hareide. 62-åringen fikk en drømmestart da EM-klare Island ble slått 2-1 i Herning.

 • Sett denne? Tross tilskuerboikott: Ingen ny bunnotering for Høgmo i kveld

– Det du kan si om Hareide er at han har en veldig fin CV, i alle fall i Skandinavia. Han har vunnet titler både i Danmark, Sverige og Norge. Så han kjenner de skandinaviske spillerne godt. Han fremstår som en åpen type, og det er en god atmosfære rundt landslaget. Det ser ut som om han har fått en fin start og at spillerne liker metodene hans, sier den tidligere danske landslagshelten.

Offensiv frihet

Hareide proklamerte før Island-kampen et mer offensivt dansk landslag. 3-5-2-formasjonen hans slo godt ut mot islendingene. Laudrup tror at Hareides taktikk er godt nytt for Danmarks kanskje største stjerne for tiden, Tottenham-spilleren Christian Eriksen. Han var meget god mot Island.

Brian Laudrup leverte mange gledesstunder til det danske folket. He rfra VM i 1998.

– Eriksen har ikke slått ut i full blomst på det danske landslaget, sier Laudrup til BBC.– Mot Island viste han seg fra sin beste side. Det er en av hans beste kamper på flere år. Christian Eriksen er bare 24 år, så han er fortsatt en ung spiller, men han har spilt 59 landskamper allerede. I Tottenham viser han hvilken stor spiller han er uke etter uke, og jeg tror Hareides nye system vil passe Eriksen godt. Hareide ønsker å gi Christian Eriksen så mye frihet som mulig. Andre spillere vil stå frem og gjøre grovarbeidet, så kan Eriksen gjøre det han er best til. Han er best den siste tredelen av banen, sier Laudrup.

– En fantastisk spiller

Hareide selv uttalte seg om Eriksens frie rolle tidligere i uken.

– Han beveger seg over store områder, og han er en fantastisk fin spiller. Rollen hans er ikke helt fri, for han skal også gjøre et stykke arbeid når vi forsvarer oss. Offensivt har han både en evne til og muligheten for å bevege seg rimelig fritt, sier Hareide ifølge Ekstra Bladet.

Han prøver å dempe forventningene litt.

– Han viste mye bra allerede mot Island. Han ser veltrent og frisk ut. Vi forventer mye av Christian alle sammen, men vi skal ikke forvente for mye. Da legger vi bare et ekstra press på ham, sier Hareide.

Etter 2-1-seieren mot Island tror danskene på en ny opptur i Glasgow i kveld. Heller ikke skottene greide å kvalifisere seg til EM.

Les også

 1. Supporteropprør mot landslaget: - Tror kanskje de er mer attraktive enn de egentlig er

 2. På tide å leve opp til de store ord

 3. Berget hyller gamlesjefen: - Han er som skapt for den store scenen

 4. Mener du virkelig dette, Åge?

 5. Hareide hylles i Danmark etter drømmedebuten: – Takk for kuren, Åge!

 6. Drømmedebut for Hareide: Danmark slo EM-klare Island

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Danmarks herrelandslag fotball
 3. Åge Hareide