Fotball

Marerittuke for Molde-kapteinen

Joona Toivio og Finland har sluppet inn sju mål på to kamper.

Joona Toivio gleder seg til å komme tilbake til Molde etter en tung landslagsuke. Foto: NTB Scanpix

 • Sjur Magnus Bergstrøm

Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen sto med to landskamper før tirsdagens hjemmekamp mot Finland på Ullevaal. Unggutten fikk tillit fra start for Norge, og fikk bryne seg på Molde-kaptein Joona Toivio i finnenes forsvar.

Mens Gulbrandsen ble tatt av banen i pausen, til tross for positive takter i 1. omgang, ble Toivio værende på banen i samtlige 90 minutter. Det endte med to baklengs de siste 45 og nok en blytung opplevelse for finnen.

— Vi er nødt til å se oss i speilet alle mann. Vi må gå i oss selv og finne ut hva det er som ikke fungerer, sier Toivio til Rbnett.

Les også

Over 23.000 tomme seter da Norge slo Finland i nitrist treningskamp

Gleder seg til eliteseriespill

Stopperen er usikker på hva som svir mest: Det knusende 0-5-tapet mot Polen lørdag, eller 0-2-tapet for Norge på Ullevaal tirsdag. Han er imidlertid sikker på én ting:

— Det skal bli deilig å komme hjem til Molde nå, sier han.

Fredrik Gulbrandsen er helt enig med klubbkapteinen.

— Det blir godt å komme i gang igjen i klubben. Nå har jeg vært med landslaget i én og en halv uke, og har med meg nyttige erfaringer tilbake igjen, sier han.

Les også

Skjelbred tok et knallhardt oppgjør med norsk presse

Sviktet av publikum

Gulbrandsen jobbet godt defensivt fra sin spissposisjon, men evnet ikke å skape noen store sjanser de 45 minuttene han fikk spille. Det nærmeste han kom var da Haitam Alesaami satte ham opp på første stolpe etter 12 minutter. Spissen forsøkte å flikke ballen på mål, men ble forstyrret nok til at den gikk flere meter utenfor stolpen.

Enkle feil florerte hos begge lag i 1. omgang på Ullevaal, og de 4675 (!) som hadde møtt opp for å se kamp, fikk lite å glede seg over. Gulbrandsen var en av Norges beste spillere de første 45, men ble byttet ut i pausa.

— Jeg fikk i hvert fall løpt nok og jobbet bra, men jeg skulle helst sett at vi hadde ballen i laget og at jeg slapp å løpe så mye. Vi vinner 2-0 på en dårlig dag, så det er greit sånt sett, sier Gulbrandsen.

Innbytterne avgjorde

Per-Mathias Høgmo gjorde fire bytter før de siste 45, og selv om det ikke resulterte i storspill, ga det i hvert fall avkastning i form av et mål.

I kampens 57. minutt skrudde Håvard Nordtveit ballen inn bak Finlands forsvar, og på bakre stolpe skled innbytter Jo Inge Berget enkelt inn 1-0. Kampen fortsatte i samme spor etter scoringen. Begge lag leverte begredelig fotball, og kampen var et eneste stort gjesp frem til Finlands keeper gjorde en gedigen tabbe etter 84 minutter. Stefan Johansen presset frem en mislykket klarering fra Niki Mäenpää, snappet opp ballen og trillet den enkelt i det åpne målet.

Norge imponerte ingen på Ullevaal tirsdag, og til og med landslagssjef Per-Mathias Høgmo innrømmet at det var en svak prestasjon. Fredrik Gulbrandsen synes det er trist at publikum ikke møter opp og støtter laget.

— Vi vil ha så mange som mulig på kamp, så det er kjedelig at det ikke kommer flere. Vi kan ikke gjøre annet enn å råde dem til å komme, så skal vi forsøke å vinne kampene våre, sier han.

Les også

Tre spillere får to på børsen etter svak landskamp

Forren ble sittende

Gulbrandsen og Toivio spilte mot hverandre i 45 minutter tirsdag, men var knapt i en eneste duell. De to Molde-kompisene var enige i at duellen dem imellom endte uavgjort. Vegard Forren ble sittende på benken hele kampen.

Fredag 1. april tar Molde imot Lillestrøm på Aker stadion. Fredrik Gulbrandsen ser frem til å møte gamle lagkamerater, og håper han klarer å få sitt første mål for sesongen.

— Løps- og bevegelsesmessig føler jeg meg i veldig bra form, men nå handler det om å få det første målet, sier han.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Molde FK
 3. Joona Toivio

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Over 23.000 tomme seter da Norge slo Finland i nitrist treningskamp

 2. FOTBALL

  Solskjærs Molde møtt med massiv buing etter ny fiasko

 3. FOTBALL

  Stjørdals-Blink slo Molde ut av cupen

 4. FOTBALL

  To spillere får sju på Molde-børsen

 5. FOTBALL

  Gulbrandsen sa unnskyld med scoring

 6. FOTBALL

  Gulbrandsen reddet seieren på overtid: – Fantastisk deilig!