Fotball

Lørdag samler tusenvis av italienere seg i Torino for å synge RBK-sangen

— Det er jo bare helt sykt, sier Mikael Dorsin.

 • Daniel Røed-Johansen
  Daniel Røed-Johansen
  Kommentator, Aftenposten

Norske TV-seere er blitt vant til å se Rosenborg-spillernes «sha-la-la-sang» fra eliteseriegarderober etter triumfer.

Nå har sangen spredd seg til langt utenfor Norges grenser.

Mikael Dorsin ledet allsang etter gullet.

På Facebook har nå snaut 10.000 meldt seg på et arrangement førstkommende lørdag der Rosenborg-sangen skal synges på torget i den italienske byen Torino.— Vi er betatt avlidenskapen spillerne og fansen viser når sangen synges. Vi er lei alt bråket blant italienske supportere. Dette er måten å feire på, sier Filippo Sanangelantoni, en av initiativtakerne til arrangementet, til RBKs hjemmeside.

 • Adresseavisen har fått tillatelse til å bruke videobildene fra feiringen. Den kan ses i vinduet over.

I Italia er sangen blitt svært populær. Rosenborg møtte Lazio i Roma i Europaligaen tidligere denne høsten, og tar imot samme lag på Lerkendal torsdag.

— Det vil være fans fra mange forskjellige lag, men felles for alle sammen er at liker Rosenborg.Bortsett fra Lazio-supporterne vil alle andre i Italia heie på Rosenborg førstkommende torsdag, sier Sanangelantoni.

Over halvannen million visninger

Det er selvsagt langt fra sikkert at alle som har trykket «deltar» på Facebook-arrangementet faktisk møter opp, men Sanangelantoni anslår at den reelle deltakelsen blir på 20 prosent. Det betyr i så fall uansett at det møter opp flere tusen italienere for å synge RBK-sangen.

Etter at seriemesterskapet ble sikret borte mot Strømsgodset la Rosenborg ut videoen fra da Mikael Dorsin og resten av laget feiret seriegullet sammen med fansen i Drammen på sin Facebook-side.

Allerede halvannet døgn etter var videoen vist over én million ganger. Siden er videoen kommet opp i over halvannen million visninger, mange fra Italia.

Bakgrunn:

Les også

Jubelvideoen fra gullfeiringen er vist over én million ganger

— Den tok først av da en uoffisiell tysk bundesligaside, med nesten en million følgere, delte videoen. Nå får vi med jevne mellomrom videoer med folk som etterligner feiringen, spesielt fra Italia. Vi har også sett at det italienske U19-landslaget har feiret sånn, fortalte kommunikasjonsmedarbeider i Rosenborg, Jørgen Stenseth.

Forsanger Dorsin er overrasket over hvordan sangen har spredd seg.

— Det er jo bare en liten sang som egentlig var ment som en intim greie for laget. Nåhar det tatt helt avog det er veldig artig. Men at tusenvis skal møtes i Torino å synge, er jo bare helt sykt, sier Dorsin til RBKs hjemmeside.

Les også

Gråtende Dorsin ledet gullfeiringen

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Mikael Dorsin
 3. Rosenborg BK