Fotball

Nisja klar for Sandnes Ulf - vil rykke opp på første forsøk

Vidar Nisja har signert en 3-årskontrakt med Sandnes Ulf og er tydelig på hva ambisjonene er.

Tidligere Viking-spiller Vidar Nisja har skrevet under for Sandnes Ulf.
 • Stig Nilssen

Dermed har den offensive midtbanespilleren vraket tilbudene både fra Bryne og FK Haugesund. Etter det Aftenbladet kjenner til, var Sandnes Ulfs økonomiske tilbud ikke det beste av de tre klubbene.

Vidar Nisja er for tiden på ferie, men overfor sin nye klubb begrunnet han sitt valg slik:

— Det var en totalvurdering som gjorde at det bikket den veien. Sandnes Ulf har et spennende lag på gang, og jeg har ambisjoner om å rykke opp på første forsøk. Å spille eliteseriefotball i 2017 er et klart mål for min del, sier han til Sandnes Ulfs hjemmeside.

Vil bidra med scoringer

Her skriver Nisja under kontrakten med Sandnes Ulf.

Nisja står med 27 Tippeliga-scoringer for Viking siden han kom til klubben sommeren 2007, hvor han da kom fra Bryne. 29-åringen ser nå frem til å bidra fremover på banen i den lyseblå drakten.— Jeg har lyst å bidra med erfaringen jeg har fått av å spille i Tippeligaen i mange år, og vet hva som kreves for å spille der. Jeg skal bidra med hard jobbing og mange løp i boks, og forventer av meg selv å score mange mål, forteller Nisja.

Da han gikk fra Bryne til Viking i 2007 lot ikke reaksjonene vente på seg fra Bryne-supporterne, og meldingene var til tider krasse fra den røde gjengen. Han tror ikke det blir tilsvarende når han nå velger lyseblått.

— Det var mye bråk da, men i tilfeller hvor spillere har gått fra Viking til Bryne eller fra Viking til Sandnes Ulf, har det ikke vært like mye støy. For min del er jeg mest spent på nye tider, og veldig klar for å bidra for Sandnes Ulf.

Hans første møte med Viking vil bli allerede i mars når lagene møtes i Sandnes Ulfs generalprøve før sesongstart. Og om lagene møtes i cupen i 2016, er han ikke i tvil om hva som gjelder.

— Jeg har scoret tre mål i serien mot Sandnes Ulf med Viking, men jeg skal klare å score rett vei denne gang, sier han og ler.

- Tippeliga-nivå i blodet

Tom Rune Espedal var en fornøyd mann etter at Nisja hadde signert under på 3-årskontrakten, og at jærbuen valgte Sandnes Ulf foran andre klubber.

— Vi har sydd sammen et godt sportslig tilbud til ham. Sandnes Ulf har tenkt å fortsette og satse, og da er vi opptatt å få inn kvalitetsspillere som Nisja. Når han i tillegg er lokal, så er det ekstra gledelig, sier Espedal til Sandnes Ulf.no.

— Han har vist i Viking hva han står for, og det er en spiller som fremdeles har Tippeliga-nivået i blodet. Dette er en klar forsterkning, legger han til.

Klubbens daglige leder forteller at Sandnes Ulf har vært interessert i Nisja over lengre tid.

Når Nisja blir bedt om å vurdere den kommende OBOS-ligasesongen, understreker spilleren ambisjonene sine.

— Det blir mange tøffe og harde kamper, og 1. divisjon blir alltid en knokkelkamp helt til siste slutt. Det viktigste for meg er at vi har tro på at Sandnes Ulf skal rykke opp. Det er min motivasjon, det er derfor jeg kommer. Ett år i OBOS, deretter Tippeliga-fotball med Sandnes Ulf i 2017.

Les også

 1. Sandnes Ulf vil ha tidligere Viking-spiller

 2. Så mye koster den nye Viking-spissen

 3. «Endelig nye spillere på gang»

 4. Bryne har gitt Nisja tilbud

 5. Thioune takket nei til Viking

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Sandnes Ulf
 3. FK Haugesund
 4. Bryne FK
 5. Viking FK
 6. Vidar Nisja