Swansea ansetter rutinert italiener som ny manager

Francesco Guidolin overtar Premier League-klubben ut sesongen.

NY SJEF I SWANSEA: Italienske Francesco Guidolin overtar Premier League-klubben.
  • 100% Sport

Bare timer før kampen mot Watford bekreftet nedrykkstruede Swansea at Francesco Guidolin overtar som manager.

Alan Curtis har ledet laget etter at Garry Monk fikk sparken i desember. Curtis fortsetter i samarbeid med Guidolin, men waliserne sier det er Guidolin som har det avgjørende ordet i laguttakene.

Guidolin har lang erfaring fra italiensk fotball, hvor han ledet Udinese til tredjeplass i Serie A. Han har ledet lag som Parma, Palermo og Vicenza til opprykk.

– Vi er veldig fornøyd med denne ansettelsen. Hans erfaring og kunnskap blir en nyttig tilvekst, sier Swansea-sjef Huw Jenkins.

– Selv om vi nylig ga Alan Curtis managerjobben ut sesongen, visste han og var komfortabel med, at vi fortsatt var på jakt etter noen som kunne bidra dersom vi fant den rette, fortsetter Jenkins.

Guidolin var mannen som ledet Udinese til Champions League for første gang.

– Vi tror vi har funnet den rette personen i Francesco. Han har en strålende merittliste, spesielt fra Udinese. Med et relativt lite budsjett, sammenlignet med mange av de andre lagene i ligaen, gjorde han laget konkurransedyktig med de største klubbene i Serie A.

Curtis: – Velkommen

Før møtet med Watford hadde Swansea kun vunnet 4 av 21 Premier League-kamper denne sesongen.

– Han skapte en tro og motivasjon til å slå det beste lagene italiensk fotball kunne by på. Det er det samme som denne klubben ønsker å gjøre i Premier League, sier Swansea-sjefen.

Curtis ønsker, iallfall utad, Guidolin velkommen. – En velkommen tilvekst. Vi har manglet litt på manager— og trenersiden, het det i en uttalelse fra Swanseas midlertidige manager.

Guidolin satt på tribunen i mandagens kamp mot Watford, mens Curtis ledet laget fra trenerbenken.

(©NTB)