Fotball

Får kun småpenger for Godset-gull

Sammenlignet med gullrival RBK får Godset-spillerne småpenger for seriegull.

Godset-spillerene kan se langt etter en stor gull-bonus, uten at det virker å plage spillerne veldig. - Samholdet og utviklingen vi har her er viktigere enn penger, mener Stefan Johansen. Her feirer laget sammen etter Peter Kovacs sin scoring mot Start for to uker siden.
 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind

DRAMMEN (aftenposten.no): For Rosenborg har satt av hele fem millioner kroner til gullutbetalinger, dersom RBK vinner både serie og cup. Slike summer kommer ikke på tale i Drammen.

— Vi kaster ikke penger etter folk, det er helt uaktuelt. Det er bare noe surr. I Norge tjener de beste spillerne bra, og i Strømsgodset tjener de mer enn bra nok. Vi kan spille på andre ting enn penger, som utvikling, atmosfære i både by og stadion og ikke minst spillestil og miljø, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til Aftenposten.

- En ferietur og ekstra mat

Med én kamp igjen av serien er Godset i førersetet og svært nær klubbens første seriegull siden 1970. Ett poengs ledelse og en langt bedre målforskjell enn gullrival Rosenborg er fasiten i gullkampen før søndagens kamper. Men et seriegull på Marienlyst vil ikke utløse noe pengedryss for Godset-spillerne.

Les også

RBK-spillerne kan tjene fem mill.

— Spillerne våre får noen tusenlapper, det er naturlig hvis man tar gull. Presterer man så får man litt. Jeg leste at Brann-spillerne skulle få rundt 250.000 kroner hver hvis de nådde 40 poeng. Så hvis jeg sier at spillerne våre får rundt 40.000 kroner hver for et seriegull, så ser du litt av forskjellene. Vi har veldig små bonuser sammenlignet med Rosenborg og andre. Hos oss ligger gullbonusen hver spiller får et sted mellom 30.000 kroner og 50.000 kroner. Det blir vel en ekstra ferie for guttene, og litt ekstra mat i ferien, sier Deila og smiler.

I Rosenborg er gullbonuspotten på fem millioner kroner. Ifølge Adresseavisen fordeles potten på spillere og trenere, samt noen til. Til sammenligning fikk Stabæk-spillerne rundt tre millioner kroner fordelt på hele troppen da de ble seriemester i 2008, mens det i Molde i 2011 var heftige diskusjoner rundt de 1,5 millioner kronene klubben hadde satt av til gullbonus. Spillerne ville ha mer.

Fordelingsnøkkelen er enkel: mest spilletid, mest penger.

- Bedre av å være her

— Vi skal ikke si at vi er så mye bedre enn andre, for hadde vi fått tilbud om mer penger her hadde vi nok ikke sagt nei. Men det er ingen her som vil vinne seriegull for å få disse pengene. Men for Godset som klubb er det viktig og bra at man klarer å holde på denne nøkternheten. Det er flere hos oss som sikkert kunne tjent mye mer andre steder, sier Kamara. Han kom til Godset i sommer etter et mislykket

- Så hvorfor ønsker dere å være i klubben da?

— Fordi man vet at man blir en bedre spiller av å være her, miljøet er helt unikt. Alle trives så godt her. Der var derfor jeg kom tilbake i sommer. Og nå har jeg fått sjansen på landslaget, det sier vel alt. Man blir ikke steinrik av å være her, men følelsen av å vinne noe sammen overgår det, sier Kamara.

— Samholdet og utviklingen vi har her er viktigere enn penger, skyter Stefan Johansen inn.

— Budsjettet er som det er, det finnes ingen fantasipenger her. Det artigste i fotball er å vinne titler, det er derfor vi er her, sier Øyvind Storflor.

Les også

 1. Deila: - Lei av alle spørsmålene

 2. RBK planlegger gullfest i det stille

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking126332213921
4Strømsgodset115241720-317
5Sarpsborg 081051422121016
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF