Fotball

"Dokk må itj' tru på alt æ sei!"

<p><strong>OSLO</strong>: Her er Nils Arne Eggen tilbake på treningsfeltet: — Jeg er best i små doser, sa han etter gjestevisitten i Skeid.</p>

Nils Arne Eggen trår til som Skeid-trener for en dag på Voldsløkka. Først skal han delta på seminar fra kl 14.45 på skeids klubbhus på Nordre Åsen, deretter skal han delta på skeidtrening kl 17.00 Foto: Audestad Paal Are

 • Aslân W.a. Farshchian

Han var hyret inn av kamerat og formann Eldar Hansen for en dag. Mål: Gi Oslo-klubben inspirasjon — både på og utenfor banen - på veien tilbake til 1. divisjon.

Og gullkornene satt løst:

- Jeg skjønner ikke dette programmet Farmen, hvor de driver og hiver ut folk som kan hjelpe deg på gården! Jeg sier bare: Kom til Orkdal og prøv å drive en gård alene. Og det heter forresten gård i Norge, jeg skjønner ikke hvem som fant på at det skulle hete Farmen.

— Jeg sier ikke at det ikke er viktig med høyt O2-opptak, men man må bruke det til noe! Jeg husker spillere med opptak som en middels langrennsløper, som sto stille hver søndag på Lerkendal.

- I Norge har noen funnet ut at man ikke skal bli flinke som liten. Mozart skrev sin første symfoni da han var åtte år, her hadde han ikke fått lov til å starte før han var 17!

— Arve Tellefsen er den eneste fotballspilleren jeg har spilt med som har vært mer redd for hendene enn føttene.

Glassøye

Slik fortsatte det, om SOS (Spark og spring)-fotball, loven om suksessmetning, humørsprederen Rune Bratseth og om at han selv og eksassistent Bjørn Hansen kalte seg selv Falkøye 1 og 2, men ble internt omdøpt til Glassøye 1 og 2. - Jeg har hatt dette i tankene i et halvt år, og nå passet det for Nils Arne. Lagledere, spillere og andre i klubben, alle kan utvikle seg av å høre på det han har å si. Da jeg spurte om han ville lede en trening, sa han bare "har du tenkt å spræng mæ helt?", men han sa ja med én gang da Arild (Stavrum, trener) ringte.

I den halvannen time lange treningsøkten var Eggen i gammelt slag. "Hvorfor roper han så høyt, kan han ikke bare bruke mikrofon?" spurte ei av de yngste på sidelinjen.

Offensivt

Det er det offensive han kan best, og det er også der Skeid trenger hjelpen aller mest etter syv mål på fem kamper. Og da Eggen spurte spillerne etter treningen om hva de hadde lært, gikk det i offensive løpsmønstre og pasningsvalg.

— Det vi ønsket oss aller mest med dette, var en god trening og at spillerne skulle få en liten avveksling. Det er klart det er inspirerende for dem. Jeg kan helt klart også lære noe av Nils Arne, han er den beste vi har i Norge på dette området, sier Arild Stavrum, som åpnet foredraget med å fortelle om hvor mye irritasjon Eggen og Rosenborg hadde bidratt til hos ham opp gjennom årene, som Molde-supporter.

- Vil bidra.

Eggen er en ettertraktet foredragsholder, og var nok heller ingen billig mann for Skeid, men hvis økten bidrar på veien mot opprykk, er det nok verdt det.

Selv hevder 66-åringen det på ingen måte er økonomien som er motivasjonen.

- Jeg er fotballmann og vil bidra. Jeg ser ikke på dette som noen jobb. Hvis jeg ville blitt millionær på fotball, kunne jeg blitt det for lenge siden. Det har vært noen tilbud, sier Eggen, som ikke vil kommentere når han fikk trenertilbud sist.

Bare måneder unna pensjonsalder hevder han det ikke blir noe comeback.

— Det er moro å være på feltet, men jeg kunne ikke tenke meg å drive med dette fra 1. nyttårsdag til julaften hvert år. Jeg er best i små doser.

PS: Eggen ser med bekymring på nivået til norsk fotball:

— Det jeg har sett så langt i år, er variabelt. Det er bekymringsverdig at EM går uten Norge, og på klubbsiden har det heller ikke vært veldig bra i vinter. Rosenborg klarte seg greit, men seriemester Brann røk ut med skrekksifre. I det siste har noen også hevdet at min og Egils ("Drillo" Olsen) måter å spille fotball på er passé. Det er de absolutt ikke, sier Eggen.

Les mer om

 1. Fotball 2. div

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Nestenulykke for FFK

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Skeid kan bli reddet

 3. FOTBALL
  Publisert:

  HamKam ville ikke ha Abiodun

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Usikker Skeid-fremtid for Mos

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Norsk fotballinvestor føler seg lurt

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Har et forsvarsproblem