Fotball

- Det føles så utrolig bittert

Les hva svenske aviser skriver om Cristiano Ronaldo, Erik Hamréns fremtid og den store skuffelsen etter tapet mot Portugal.

LANGT NEDE: Ansiktsuttrykkene til supporterne sier det meste. Også svenske journalister er skuffet etter tapet mot Portugal.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Zlatan Ibrahimovic og Sverige ga Portugal kamp til døren, men til slutt var det Cristiano Ronaldo som stjal showet og senket våre naboer i øst nærmest på egenhånd. Med 4-2-seier sammenlagt er det Portugal som får reise til Brasil i sommer og reaksjonene har ikke latt vente på seg i Sverige.

— Hamrén bør gå

Fotballeksperten Bosse Petersson var ikke i tvil da han satt i Expressens direktesending tirsdag kveld. Når Erik Hamréns kontrakt går ut i januar, bør han ta sin hatt og gå.

— Ja, jeg føler at vi kan begynne på nytt i en EM-kvalifisering. Jeg tror at Hamrén er tom for energi og at man kommer til å lete etter noen med mer energi. Jeg tror Erik selv har vært inne på tanken og kjent på følelsen om at han slutter hvis Sverige ikke kommer til VM, sier Petersson.

På sin blogg i samme avis, skriver Daniel Sjöberg at Sverige spilte to godkjente omganger over de to kampene og at det ikke holder. Han er også usikker på om Hamrén orker å fortsette frem mot EM uten et verdensmesterskap i sommer.

— Det blir en lang, og ensom, svensk sommer, skriver Sjöberg.

- Vi mistet VM-plassen i trekningen

— Takk, Sverige, dere gjorde det dere kunne, skriver Erik Niva i Aftonbladet.

På tross av skuffelsen har ikke Niva noe problem med å innrømme at Portugal er et bedre lag enn Sverige og at Cristiano Ronaldo er enda mer effektiv enn Zlatan Ibrahimovic. Han mener at Portugal og Ronaldo er så gode at han ikke finner noe å være forbannet over.

— Burde vi spilt smartere, vernet på ballen og vurdert sjansene våre bedre? Burde Mikael Antonsson vært tre ganger så rask eller burde Pelle Nilsson ha vært Franz Beckenbauer? Gjerne, men problemet er at han ikke kommer til å bli det i morgen heller, skriver han.

Videre argumenterer han for at VM-plassen ikke ble mistet i går eller i det første oppgjøret i Lisboa. De mistet grepet om den i det øyeblikket den sveitsiske legenden Alexander Frei plukket opp ballen det sto Portugal på, og Niva synes det er poengløst å rase over det. I stedet ønsker han å se fremover, med en Zlatan som han håper fortsetter, et EM som blir vanskeligere å ikke kvalifisere seg til enn å faktisk bli med i og en Erik Hamrén som forhåpentligvis får velge selv om han vil krige videre eller ikke.

HATTRICK-HELT: Cristiano Ronaldo gjorde livet surt for svenskene og viste igjen at han er ustoppelig når han er i form.

— Jeg tilhører de som mener at Erik Hamréns trenerstil inneholder tydelige brister. Først og fremst er jeg skuffet over at han ikke har bygget opp en fungerende ryggrad med midtstoppere og sentrale midtbanespillere, men jeg tror ikke fotballforbundet sparker han av den grunn, skriver Niva.

- Det føles så utrolig bittert

— Det kommer til å ta lang tid å hente seg inn igjen etter det her. Nå når Portugal feirer, føles det bittert at Sverige ikke blir med i sommerens VM, skriver Anders Lindblad i Svenska Dagbladet.

Sverige var på vei mot «tidenes snuoperasjon» og mot alle odds var de nære ved å lykkes, fortsetter han. Han legger ikke skjul på at Portugal vant fortjent, men at han håpet i det lengste at gultrøyene skulle klare bragden.

— Sommeren føles allerede tristere. Sverige var ikke med i forrige VM og festen blir så mye tristere når landslaget vårt ikke er med. Det føles så utrolig bittert at Zlatan og dette kjempesterke landslaget ikke får spille VM, skriver Lindblad.

Lindblad mener det er lett å være etterpåklok, men mener at den enkle sannheten er at Cristiano Ronaldo rett og slett er for god.

— Hamréns landslag skal ha for at de gjorde alt de kunne og at de kjempet og slet selv da det så håpløst ut etter Ronaldos første scoring. Takk for underholdningen. Det var et minne for livet. Men det svir at det ikke ble avsluttet med svensk magi. Cristiano Ronaldo skal få det siste ordet her også.

— Cristiano Ronaldo!

Les også

  1. Hattrick-helten Ronaldo sendte Portugal til VM

Les mer om

  1. Fotball-VM
  2. Portugals herrelandslag fotball