Fotball

Håper på SIF-hjelp

<p>Bryne-trener Mons Ivar Mjelde håper SIF tar poeng fra Mjøndalen i helgen.</p>

Fotball AdeccoligaenAKA Arena , Hønefoss 20.09.09Hønefoss BK v Bryne 1-1Foto: Dagfinn Limoseth, DigitalsportMons Ivar Mjelde , Bryne Foto: Dagfinn Limoseth - Digitalsport

  • Ola Fintland

— Jeg både håper og tror at SIF holder koken og tar flest mulig poeng i sesonginnspurten. I den situasjonen vi er nå, trenger vi all hjelpen vi kan få. Men vi må først og fremst stole på oss selv og vår egen dyktighet, sier Mons Ivar Mjelde.

I sin første kamp som Bryne-trener i juni var det nettopp SIF som sto på motsatt side på Siffen. Kampen endte med 2-0 seier til Bryne, og Mjelde fikk en god start som Bryne-trener. Like bra gikk det ikke på hjemmebane for tre uker siden. Da klarte SIF å få med seg ett poeng i lokaloppgjøret.

I helgen spiller Bryne borte mot Kongsvinger, mens SIF tar imot Mjøndalen på hjemmebane.

Vanskelig lag å møte

Mjelde mener SIF er et vanskelig lag å møte og håper at flere av lagene skal få merke det i innspurten av årets sesong. For Bryne kan SIFs poengfangst i de fem siste kampene vise seg å være helt avgjørende for om laget beholder plassen eller ikke.

SIF møter nemlig flere av de lagene som Bryne kjemper med for å unngå nedrykk.

I de fem siste kampene møter SIF Mjøndalen (H), Nybergsund-Trysil (B), Tromsdalen (H), Sogndal (B) og Løv-Ham (H). Av de fem lagene er det bare Sogndal som ikke er innblandet i nedrykksstriden i den rekordjevne serien. Mjøndalen og Tromsdalen har like mange poeng som Bryne, Nybersund-Trysil har to poeng mer enn Bryne, mens Løv-Ham har ett poeng mindre og ligger på direkte nedrykksplass.

Med fem kamper igjen har Bryne 33 poeng og ligger på 11. plass. SIF ligger for øyeblikket på nest siste plass med to poeng opp til Notodden på plassen foran og 12 poeng opp til sikker plass.

Etter kampen mot Kongsvinger i helgen venter Haugesund (H), HamKam (B), Notodden (H) og Moss (B) for Bryne.

Hvordan ender 1. divisjon? Prøv vår populære tabellkalkulator her.

Les mer om

  1. Fotball 1. div