Rettighetskampen er avgjort: Messi og Ronaldo skal vises på Viasat

Bekreftet: Nå er rettighetene for spansk, fransk og italiensk fotball solgt.

Disse to blir nå å se på Viasat.

Nå er omsider rettighetskampen om spansk, italiensk og fransk fotball avgjort. Nettstedet Kampanje skrev mandag kveld at MTG (Modern Times Group), som eier Viasat, har sikret seg rettighetene til begge ligaene.

Tirsdag morgen bekrefter MTG dette i en pressemelding.

– Vi sitter nå på rettighetene til flere av de viktigste ligaene utenfor England. I tillegg har vi fra før Champions League – selve indrefileten i internasjonal klubbfotball. Vi gleder oss til å presentere dette for våre seere, og kan vel nå kalle Viasat og Viaplay for selve hjemmet til europeisk fotball. Ved siden av at alle ligaene er av topp sportslig kvalitet, vil det jo selvsagt bli spesielt spennende for oss nordmenn å følge Real Madrid og Martin Ødegaard framover. Jeg ser at Martin selv har ytret ønske om at den spanske ligaen blir å se på norsk TV. Ønsket er herved innfridd, sier Trygve Rønningen, Administrerende direktør i MTG Norge.

Ingen norsk TV-kanal har hatt rettighetene til spansk og italiensk fotball så langt denne sesongen. Kampene har derfor vært vist på diverse norske nettsteder — gratis - samtidig som agentselskapet MP & Silva har forsøkt å selge rettigetene i Norden.

Agentselskapet har forsøkt å selge rettighetene siden før sommeren, ifølge Kampanje. Men verken TV 2, Discovery og MTG har fram til i dag ønsket å betale den summen selskapet ville ha.

Etter det Kampanje kjenner til skal rettighetene ha kostet dyrt.

Nylig ble Premier League-rettighetene for tre nye år avgjort. TV 2 kjøpte Premier League for rekordsummen 1,8 milliarder kroner.

Les også

TV 2 vant kampen om Premier League

Tidligere var det C More, som nå er eid av TV 2, og Discovery som hadde rettighetene til den spanske og den italienske ligaen.

Ifølge Kampanje kjøpte svenske MTG nylig rettighetene til Premier League i Sverige, Danmark og Finland for 1,5 milliarder svenske kroner.

De neste rettighetene som skal ut på salg er den norske fotballen.