Fotball

Molde-kapteinen godtar å sitte på benken i cupfinalen

Daniel Berg Hestad mister ikke humøret hvis han blir vraket i sin femte finale.

Sightseeing: Daniel Berg Hestad og flere andre spillere rakk en tur innom Brandenburger Tor og andre historiske attraksjoner i Berlin torsdag kveld. Her foreviges kapteinen av Björn Bergmann Sigurdarson.
 • Trond Hustad
  Rbnett

BERLIN (Rbnett): Før ble han sur hvis han ikke fikk spille fra start. Nå kan Daniel Berg Hestad leve med å sitte på benken mot Odd.

— Det har litt med alder og ambisjoner å gjøre, derfor kan jeg godta at andre blir foretrukket foran meg. Alt har sin tid, og det er mange gode spillere i Molde nå. Samtidig håper jeg å få spille, hvis ikke mister jeg litt av den motivasjonen som har drevet meg framover hele tida, sier kapteinen til Rbnett.

- Er best når jeg starter

Da MFK trente på anlegget til Hertha Berlin drillet Tor Ole Skullerud flere ulike formasjoner. En med Daniel Berg Hestad og en uten.

— Jeg må være med og prestere for å få den rette godfølelsen. Det er kjedelig ikke å bidra så mye som du vil. Jeg er best når jeg starter, og har aldri vært noen superreserve. Men jeg skjønner at jeg kan være god å ha som innbytter hvis vi leder. Spesielt defensivt kan jeg bruke rutinen når det trengs, sier Berg Hestad, som nettopp hadde den rollen i fjorårets finale mot Rosenborg.

Veteranen har hatt et sterkt forhold til cupfinalen helt siden han var sju år gammel. Da spilte pappa Stein Olav mot Brann.

— Jeg var på Ullevaal i 1982, og husker den voldsomme spenningen før kampen. Det var stort og gjevt allerede den gangen. I 1989 sto jeg midt i flokken av Molde-tilhengere og glemmer aldri da Petter Belsvik scoret på overtid og det ble ekstraomganger. Det er det største øyeblikket mitt som supporter, sier Berg Hestad om dramaet da Molde til slutt tapte omkampen mot Viking.

— Det er kjempetøft at cupen betyr så mye for både folk og spillere. Det er veldig stas. En utrolig stor følelse å gå ut på matta og se det blå folkehavet.

- Er dere så mye bedre enn Odd som det så ut i siste seriekamp?

— Ja. Tja. Det kunne fort blitt farlig i første omgang. Frode Johnsen er skummel når han går på løp og sniker seg inn på bakerste stolpe. De har friske kanter som legger gode innlegg. Men hvis vi passer på den spisskompetansen, så vinner vi kampen. De har tydeligvis respekt for oss siden de ikke tør å angripe med så mye folk. Vi har et lite overtak, og er et bedre lag på en vanlig dag, sier Daniel Berg Hestad.

Han spilte cupfinale i 1994 (3-2 mot Lyn), 2005 (4-2 mot Lillestrøm), 2009 (4-5 etter straffer mot Aalesund) og 2013 (4-2 mot Rosenborg).

Les også

 1. Hertha Berlin vil ha Forren

 2. - Fagermo betalte i dyre dommer og hentet dyre spillere til klubben

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Daniel Berg Hestad
 3. Molde FK