Fotball

– Et landslag kunne vært gøy

<p><strong>NADDERUD:</strong> Jan Jönsson smigret over å bli nevnt som potensiell trener for Norge.</p>

Jönsson

  • Are Bye

– Jeg tenker lite på det, men det er klart det er smigrende å bli nevnt som en kandidat i landslagssammenheng, sier Jan Jönsson til Aftenposten.no

Stabæks dyktige trener ble lansert som en potensiell Hareide-erstatter av flere aviser etter at Norge tapte for Nederland. Men svensken har som ventet god bakkekontakt.

– En gang i fremtiden kunne det vært gøy å lede et landslag. Kanskje kunne det være nyttig å prøve å lede et lag på en annen måte, med færre samlinger og andre oppgaver. Det er sikkert like mye jobb, men syklusen blir annerledes. Det hadde nok vært spennende, og det er en utfordring jeg tror kunne vært med på å utvikle meg som trener sier Jönsson.

Han tror likevel ikke Norge-jobben er særlig aktuell med det første, for Jönsson hevder Norge fremdeles har gode sjanser til å nå VM i Sør-Afrika.

– Holland har jo hatt en forrykende start, men kampen om andreplassen er helt åpen. For meg er det spennende å følge den gruppen med tanke på at så mange av spillerne her er med og kjemper, sier Jönsson.

Vil ha revansje

At både Morten Morisbak Skjønsberg, Jon Inge Høiland, Henning Hauger, Jon Knudsen og Veigar Páll Gunnarsson ble tatt ut til landslagsoppdrag er en fjær i hatten for hele Stabæk, mener svensken.

– Det er stort for hele troppen vår. Det viser at vi gjør noe rett. Jon har tatt keeperplassen, Henning kom godt fra kampen mot Nederland, Veigar scorer for Island og Jon Inge spiller to solide kamper. I tillegg er Morten i troppen nok en gang. Det er jeg stolt av, sier Jönsson.

Han tror landslagssamlingene kan være det som gjør at Stabæk sikrer et etterlengtet gull – i nær fremtid.

– Ja, den selvtilliten vi har i laget vokser med slike landslagssamlinger. Nå har vi Brann borte, og en god mulighet til å sikre oss seriemesterskapet. Vi tapte så vidt for Brann i fjor, men vi fikk bank i Bergen. Nå er vi revansjesugne, og jeg har en god følelse før kampen, sier treneren.

Les også

  1. Slik tar Stabæk gull

  2. - Takk, Veigar!

  3. - Seier viktig inn <br/> mot neste sesong

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien