Fotball

For prisen av dette Real-laget kan du kjøpe Norges 245 dyreste boliger

Sjekk hvor mange Big Mac du får for startoppstillingen til Real Madrid.

KOSTER FLESK: Disse fem spillerne har kostet dyrt for Real Madrid. Fra venstre: Gareth Bale, Toni Kroos, Christiano Ronaldo, Karim Benzema og James Rodriguez.
 • Fredrik Saltbones
 • Nils-jarle Sætre

VMs toppscorer James Rodriguez ble siste skudd på stammen i Real Madrid da han ble klar for Champions League-vinneren i går. Laget har et sykt bra offensivt arsenal å plukke av, og for å få plass til alle de offensive kreftene i det spanske hovedstadslaget, har vi satt opp en leken 3-2-3-2-formasjon.

Diego Lopez (32 millioner kroner) – Sergio Ramos (200 mill.), Pepe (220 mill.), Fabio Coentrao (220 mill.) – Xabi Alonso (320 mill.), Luka Modric (320 mill.) – Gareth Bale (765 mill.), Toni Kroos (255 mill.), Jámes Rodriguez (670 mill.) – Karim Benzema (344 mill.), Cristiano Ronaldo (850 mill.).

Totalt har startoppstillingen kostet Real Madrid hele 4,2 milliarder kroner...

— Det er slik Real Madrid er. De betaler det som det koster å få de største stjernene og heteste navnene. Det er slik klubbfilosofien har blitt under president Florentino Perez. Men kostnadene blir langt mindre fordi de har veldig gode sponsor-, marked-, bilde- og draktavtaler, sier La Liga-ekspert Petter Veland.

— Jeg så en artig fakta nå etter at Rodriguez ble klar. Han, Ronaldo og Bale har kostet mer i innkjøp totalt sett enn alle kjøpene til Ajax siden klubben ble stiftet for vel 100 pår siden, legger han til.

Rodriguez har blitt kjøpt tre ganger og totalt har det kostet klubbene 1,23 milliarder kroner, mens de to andre har blitt kjøpt to ganger. Ronaldo har kostet 1,04 mrd., mens Bale er like bak med 1,01 mrd.

87,5 mill. Big Mac

Når det er snakk om så mye penger, blir det morsomt å se hva annet man kunne ha kjøpt for 4,2 mrd.

 • De 245 dyreste boligene i Norge som ligger ute på Finn.no.
 • Om du foretrekker biler, så kunne du kjøpt 1.200 eksemplarer av 2014-modellen Ferrari 458 Italia Spider.
 • Skulle du heller være veldig sulten, så får du 87,5 millioner Big Mac.
 • Fire F-35-kampfly som Norge har bestilt fra USA.
 • De 11 kostet like mye som 840.000 iPhone 5s 16GB.

— Det er vanvittige summer og det er mye å velge mellom om man hadde så mye penger tilgjengelig, sier Veland.

Enorme forskjeller

Forskjellen mellom de to store i La Liga - Real Madrid og Barcelona - og de 18 andre klubbene er gigantisk med tanke på spillerkjøp. To spillere - James Rodriguez og Luis Suarez - har kostet 1,5 milliarder kroner. De 18 andre klubbene har per dags dato kjøpt spillere for én milliard.

Barcelona har så langt brukt 1,1 mrd., Real Madrid 1 mrd., Atletico Madrid 529 mill., Valencia 184 mill., Sevilla 120 mill., Real Sociedad 74 mill., Villareal 65 mill., Celta de Vigo 15 mill, Athletic Bilbao 9 mill., Malaga 7 mill. og Eibar 1 mill.

Ni klubber har ikke betalt en eneste krone for alle spillerne de har hentet. De har kommet enten ved fri overgang eller lån.

— LFP, Spania sitt svar på Norsk Toppfotball, skal se alt av kostnader som det budsjetteres for. De har innført knallharde økonomiske krav i etterkant av den økonomiske krisen som kom til Spania. De har nå vært inne i en prosess som har vart i tre-fire år og selv om klubbene har midler de ønsker å bruke, så tør de ikke, for da kan LFP bruke strenge virkemidler mot klubbene, sier Veland.

— Men Atletico Madrid beviste bare for to måneder siden at de kan være mulig å kjempe mot Barcelona og Real Madrid, og det gir håp til de mindre klubbene, legger han til.

Best angrep i La Liga

Med to de stjernesigneringene, har også Real Madrid og Barcelona de to beste angrepsrekkene i verden. Men hvem er best? Barcelona med Suarez, Neymar og Messi eller Real Madrid med Rodriguez, Ronaldo og Bale?

— Det er en vanskelig avgjørelse. Barcelona har Messi som har vært verdens beste spiller de siste seks-syv årene, Neymar som er det neste store fra Brasil og toppscoren fra Premier League i Suarez. Neymar og Messi har hatt en sesong på å bygge relasjoner, men nå må de bygge nye med Suarez. Trioen Bale, Benzema og Ronaldo scoret 99 mål i fjor, og det skal svært mye til for at de tre i Barcelona kan klare noe lignende, sier Veland.

— Om vi ser på fotballhistorien så har det på papiret nok aldri vært enn bedre angrepstrio enn Suarez, Messi og Neymar, legger han til.

Kilder: Transfermarkt, BBC, Daily Telegraph, Marca, Mundo Deportivo

Les også

 1. Nå er VM-stjernen den fjerde dyreste gjennom tidene

 2. Ble klar for Juventus lørdag - nå er storkjøpet skadet

Les mer om

 1. Spansk fotball
 2. Liga BBVA