Fotball

Drømmer om å ta farvel med bronse

— Utopi at jeg skal spille her neste år, sier Tor Hogne Aarøy som forbereder seg på at karrieren går mot slutten.

EN AV GUTTA: Selv om Tor Hogne Aarøy har bikket 36 år – og er AaFKs klart eldste spiller – er han en type som går rett inn i det unge AaFK-miljøet. Da AaFK var på aktivitetsdag i Valldalselva var Aarøy en av de desidert sprekeste når det gjaldt å utfordre sine egne grenser.
 • Eirik Nesset Hjelvik
  Eirik Nesset Hjelvik

Tor Hogne Aarøy er endelig tilbake for fullt, men han tror det er for sent til å spille seg til en ny kontrakt med AaFK. I stedet tar han sats i håp om å avslutte karrieren på best mulig vis.

— Med tanke på spilletiden jeg har hatt i år er det utopi å tro at jeg skal spille her neste år. Jeg er selvsagt innstilt på at dette er mitt siste år i AaFK, sier Aarøy.

Han har spilt sju kamper i år, men bare én av dem har vært fra start.

Ifølge klubbdirektør Henrik Hoff har man foreløpig ikke diskutert framtiden til Aarøy, men man trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at det hele går mot slutten.

— Om jeg skal fortsette her må jeg ha en kanonhøst. Da må jeg spille mye og score ti mål på de siste seks kampene, sier Aarøy.

 • VIDEO: Fotballmagasinet

Alt tyder på at han legger opp om det ikke skjer.

— Jeg har ikke tenkt så mye på framtida, egentlig. Nå skal jeg først nyte den tida jeg har igjen av kontrakten. Men jeg tror i grunn ikke at det er så aktuelt å spille for noen andre klubber. I så fall er eneste alternativ å reise til utlandet igjen, sier Aarøy og bryter ut i latter.

Ikke som forventet

Spjelkavik-gutten returnerte til AaFK foran årets sesong etter å levd ut drømmen i japanske Jef United.

Supporterne hadde store forventninger til den høyreiste spissen, men skadeplager må ta store deler av skylda for at årets sesongen hittil ikke har blitt slik verken supporterne, Aarøy eller AaFK drømte om.

— Det er litt synd, for jeg kjenner at det hadde vært veldig nyttig å ha med en frisk Tor Hogne hele tiden. Han ville nok ikke startet hver kamp, men vi ville definitivt hatt han med som innbytter. Tor Hogne har mye spisskompetanse som vi kunne hatt god bruk for, sier AaFK-trener Jan Jönsson.

Selv om Aarøy har bidratt lite i år, ser han fram til en spennende sluttspurt som fortsatt definitivt kan ende i en flott avskjed med AaFK-drakta.

Drømmer om bronse

Seks serierunder før slutt er AaFK bare tre poeng bak det som vil gi en historisk tredjeplass.

— Drømmen i min siste sesong hadde selvfølgelig vært å ta medalje. I alle fall om jeg kan bidra litt utover høsten, sier Aarøy.

Det har han store planer om.

Spissen begynner å finne formen etter å ha kommet tilbake fra kneskaden han pådro seg 31. juli. Da trodde han sesongen – og dermed karrieren – var over.

— Det at jeg er tilbake nå er egentlig over all forventning. Om formen ikke er på topp enda, så er det i alle fall bedring. Det er godt å være skikkelig i gang, sier Aarøy.

Han kom inn i pausen mot Odd sist, men det innhoppet ble absolutt ikke slik han drømte om. Den tapte hodeduellen mot Frode Johnsen som førte til 4-1 frustrerer fortsatt.

— Huff, den svir skikkelig altså. Jeg blir satt inn for å ta ham, og så skjer det der. Det er fortsatt irriterende, sier Tor Hogne Aarøy.

Godt tak på Brann

Til Brann-kampen lørdag er Aarøy klar på at han bidrar i den rollen Jan Jönsson ønsker han. Etter flere svake kamper i det siste, håper AaFK-gjengen å slå tilbake foran eget publikum mot Brann.

— Det hadde vært fantastisk fint om vi fikk skikkelig trøkk og entusiasme inn i laget igjen. Det har vært litt mangelvare på det i det siste, og Brann hjemme er en gyllen mulighet til å slå tilbake, mener Aarøy.

Hjemme har AaFK hatt et svært godt tak på Brann. I eliteserien har Brann bare vunnet en gang i Ålesund, og det var tilbake i 2005. — Jeg føler Brann som lag alltid har stått godt til oss. Så er det kanskje litt selvforsterkende når du føler du har et godt tak på et lag. Det gir oss selvtillit, mens det har motsatt effekt på Brann som nok gruer seg litt til å komme hit, sier Aarøy.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  VERDEN
  Publisert:

  Festvideo skaper trøbbel for den finske statsministeren. Sier seg villig til å narkotestes.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5