Fotball

3050s «Picnic med døden»

Man skal høre mye rart fra bygdene. Denne gangen kom det, ikke uventet litt oppgulp fra 3050.

STOREBROR: Strømsgodset, her fra en cupkamp mot Mjøndalen i 2012, er fotball-storebror i Buskerud. Kan lillebror Mjøndalen yppe seg i dag?
 • Jon Strand Bjerke
Jon Strand Bjerke, Strømsgodset-supporter.

Fra folk som er mer opptatt av å tro at Godset-supporterne er mer opptatt av å hate 3050 enn å elske ditt eget lag. Dem om det.

Uryddig tannstilling

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

Jeg kunne alltids synke ned noen hakk, trukket paralleller mellom 3050 og bygda i filmen Deliverance, i Norge bedre kjent som «Picnic med døden».

Snakket om uryddig tannstilling og banjo, et par hakk for store gummistøvler og så videre. Men det er ikke tiden for det nå. Det klarer de dessuten å fikse selv bare ved å hamre noe ned på tastaturet.

LES OGSÅ: Fikk trusselbrev i postkassen

Jeg vil heller snakke om frykten vår. Frykten som ligger over Drammen før det som etter all sannsynlighet blir første og siste gangen på mange år at 3050 skal få spille Tippeliga-fotball på Gamle Gress.

Er det noe vi Godset-supportere er redde for, så er det å tape for 3050. ## Ingen nåde vil bli vist

Å prøve å overbevise andre om at vi ikke går til Marienlyst med hjertet rett under drøvelen og nervene godt utenpå den deilige blå drakta, vil være på grensen til galskap.

Et slikt tap ville vært vanskelig å takle for de aller fleste av oss, og det er slik det skal være i det som blir et skikkelig Buskerud-derby.

Slik burde det kanskje vært for supporterne fra bygda øst for Hokksund også, men der er de mer opptatt av å hate alt som har med Drammen å gjøre, selv om de innerst inne elsker alt Drammen har å tilby.

Vi gleder oss til å få dere på besøk hos oss på Marienlyst. Vi gleder oss til kampen mot dere på banen og til kampen mot dere på tribunen.

Og vi lover: Vi kommer ikke til å være nådige.

 1. Les også

  Bedre med en dram i timen, enn en time i Drammen

 2. Les også

  Scener fra fiendens leir

 3. Les også

  «Mitt beste minne fra fotballbanen er da vi slo Mjøndalen 2–0 i semifinalen i cupen i 1991, og jeg scoret begge målene»

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  ØKONOMI
  Publisert:

  Etter første natt i leiligheten, banket det på. – Det var en fyr som sa han skulle bo her.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5