Fotball

- Trenger forsterkninger

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=261682&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#258444" target="_blank">Bodø/Glimt — Godset 3-2:</a></strong> Det var en Godset-trener med blandede følelser som møtte pressen like etter kampslutt.</p>

BODØ 20081026:Hjemmelagets Jan-Derek Sørensen (t.v.) i duell med Christer George i eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Strømsgodset på Aspmyra stadion søndag kveld.Foto: Robin Stangeland / SCANPIX
  • Stefan Revang

Ronny Deila var både lettet å glad etter at Strømsgodset berget plassen i den vanskelige andresesongen. Han er selv klinkende klar på hva som må forbedres før neste sesong, om laget fra Drammen skal ta steget opp på øvre halvdel av tabellen.

— Først og fremst trenger vi forsterkninger i alle lagdeler. Vi trenger en bedre blanding av unge talentfulle spillere, i tillegg til rutinerte spillere med et bra fotballhode. Glimt er et lysende eksempel på dette, sier Deila.

Sentrale spillere som André Bergdølmo, David Nielsen og Inge André Olsen er uten kontrakt med Drammenserne før neste sesong.

- Gode før pause

Strømsgodset reiste til Bodø med håp om å ta tre etterlengtede poeng og ta et byks opp fra bunnstriden. Strømsgodset hadde ikke vunnet på 7 kamper før møtet med Bodø/Glimt. Og mot Norges tredje beste hjemmelag, var det lite som tydet på før kampen at bortelaget skulle stjele med seg tre poeng.

Det så imidlertid riktig bra ut da David Nielsen gav bortelaget føringen etter drøye halvtimen spilt. Han var våken etter en misforståelse i Glimt-forsvaret, og kunne enkelt trille inn ledelsen i det tomme buret. 0-1 var også stillingen ved halvtid.

- Vi er gode til å vende spillet før pause og vi gjør det svært vanskelig for Glimt. Med litt flaks hadde vi ledet med mer enn ett mål, konstaterte Inge André Olsen.

- Avgjørende øyeblikk

Like etter pause fikk Trond Olsen stå umarkert på et hjørnespark fra kaptein Jan-Derek Sørensen. Han stanget ballen utagbart bak Godset-keeper Espen Johnsen. Etter 70 minutter kom dommer Svein Oddvar Moen i fokus. Thomas Rønning dro seg fri inne i Godsets 16-meter og ble felt av Joel Riddez. Straffe dømte Moen, til store protester fra Drammenserne.

— Jeg er uenig med dommeren. Dommeren skal til å gi gult kort for filming, helt til linjemannen vinker for straffespark. Han må tørre å stole på seg selv når han står så godt plassert som han gjør. Dette er et avgjørende øyeblikk i kampen, sier en skuffet Inge Andre Olsen.

Straffen satte kaptein Jan-Derek Sørensen sikkert i mål. Bare syv minutter senere var nordlendingene frampå igjen. Trond Olsen river seg løs i feltet etter et innlegg fra høyre. Han kranglet ballen i mål fra kloss hold. Da kampen så ut til å være over for Godset dukket dansken David Nielsen opp på ny. Han dunket ballen kontant i mål etter nok en glipp av Glimt forsvaret. Scoringen hindret likevel ikke at laget fra Drammen tok sin 8 kamp uten seier. Tomålsscorer David Nielsen var likevel fornøyd med tingenes tilstand.

- Det er fantastisk å berge seg og dette er uttvilsomt svært viktig for Strømsgodset, poengterer David Nielsen.

Les også

  1. Drømmer om bronse

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm118302481627
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Rosenborg114521914517
5Strømsgodset115241720-317
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien