Flere norske fotballsupportere kan rammes av Thomas Cook-konkursen

Supporterklubbene til Liverpool, Chelsea og Tottenham organiserer fotballturer gjennom Ving. Flere er bekymret for kansellerte reiser.

Liverpool-supportere kan bli rammet av konkursen til reiseselskapet Thomas Cook.

Det britiske reiseselskapet Thomas Cook ble natt til mandag teknisk sett slått konkurs. Ving Norge AS er datterselskapet av den britiske reiseselskapgiganten.

Som følge av dette setter selskapet Thomas Cook Airline Scandinavia sine fly på bakken.

Det kan by på problemer for flere norske fotballsupportere. De norske supporterklubbene til Liverpool, Chelsea og Tottenham tilbyr fotballturer i samarbeid med Ving.

– Nå jobber vi med å kontakte Liverpool og Ving for å høre om hva som skjer med fotballpakkene. Én ting er at folk får pengene igjen hvis turen ikke blir gjennomført, men folk er veldig opptatt av at de får fotballbilletten sin. Det er noe du betaler med hjertet. Det er ikke en sydentur, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpools norske supporterklubb.

Ving visste mandag formiddag ikke hvordan dette ville ramme norske fotballsupportere. Samme kveld kom de derimot med en gladmelding.

– Det har pågått et intensivt arbeid mandag og tirsdag for å få Thomas Cook Airlines Scandinavia tilbake i luften og dermed i normal drift. Vi kan nå kunngjøre at flyvningene vil bli gjenopptatt fra tirsdag 24/9, skriver Ving i en pressemelding.

«Hvis du har en bestilt reise med avgang på tirsdag, vil flyet ditt gå som normalt. Skulle det skje en endring av tidspunkt, informerer vi kunder via SMS. Kunder som er på destinasjonen og venter på hjemreisen, vil bli varslet om en reisetidspunkt via SMS,» heter det i pressemeldingen.

200 Liverpool-fans kan være rammet

Hansen anslår at om lag 200 personer hadde planlagt å reise over til Liverpool for å se lagets hjemmemøte med Leicester City om i underkant av to uker.

– Det viktigste er å gjøre folk klar over at de er forsikret gjennom reisegarantien for penger de har betalt inn, sier Hansen, og legger til:

– Fotballturene blir ikke gjennomført med Thomas Cook-fly. De blir gjennomført med SAS-fly, sier han. Det håper den daglige lederen kan være en fordel for å kunne løse problemet.

Old Trafford er et populært reisemål for mange nordmenn.

Tilbyr billetter til United-supportere

Supporterklubbene til Chelsea og Tottenham benytter seg også av Vings tjenester. Foreløpig jobbes det må å få vite konsekvensene av konkursen til Thomas Cook.

– De siste tre-fire årene har vi solgt 200 billetter hver sesong. Jeg vil tro det er noen som kan bli påvirket av dette, sier Jon Are Hellevangsdal, billettansvarlig i Chelseas norsk supporterklubb.

Manchester Uniteds norske supporterklubb bruker ikke Ving for å organisere turer. Likevel tilbyr Ving billett- og hotellpakker til United-supportere i Norge gjennom sine egne sider.

Allerede om syv dager møter Ole Gunnar Solskjærs menn Arsenal på Old Trafford.

– Vi vil se om vi kan bistå eller bidra til å hjelpe United-supportere på en eller annen måte i denne vanskelige situasjonen, sier Jørgen Rangnes, reisesjef for Manchester Uniteds norske supporterklubb.