Fotball

Hulsker om skandalene i sin nye bok: - En ganske sann historie med biografiske element

Slåsskamper, skjellsord og seks-og-nitti. Bernt Hulsker utleverer både seg sjøl og en rekke fotballvenner i sin bok «Alt fra Hulken».

Seier: Bernt Hulsker etter at han scoret alle målene da Molde slo Brann 3–0 i cupen i 2000-sesongen.
  • Trond Hustad
    Trond Hustad
    Rbnett

En rasende MFK-profil angrep linjemannen og knakk flagget i to. En junior havnet i slåsskamp med sportsdirektøren. Og Trond Strande kastet Magne Hoseth ut av bilen på vei hjem fra trening. Frittalende Bernt Hulsker sparer som vanlig ikke på kruttet, heller ikke når han skriver.

Les også

  1. TV 2-ekspert ville tatt ut Molde-spiller på landslaget

  2. Leker med tanken om Petter Northug-museum

– Dette er ei munter bok som folk kan kose seg litt med. Jeg håper at mange vil lese den, og tror at «menigheten» vil like den godt, sier Hulsker om boka som er i salg onsdag.

HULSKERS HISTORIE: Slik ser omslaget på Bernt Hulskers nye bok ut. Den kommer i salg i dag og inneholder røverhistorier fra oppveksten og fotballkarrieren.

For nå kommer noen av Hulskers mest hysteriske røverhistorier svart på hvitt. Her forteller 41-åringen hvilken trener han holdt rundt mens han gråt. Han innrømmer at han tente seksuelt på sykkelshortsen til Erik Solér. Og at han bokstavelig talt tente på håret til Tone Damli Aaberge.

Leserne får være med på alt fra feiring med kanapeer i Kjell Inge Røkkes privatfly etter en kamp mot Bodø/Glimt, til feiring med hjemmebrent i Tomrefjord kvelden før en kamp mot Kvass/Ulvungen.

– Det er litt krydder her som forhåpentligvis gjør boka interessant for mange, men det er først og fremst en ganske sann historie med biografiske element. Det er en skildring fra barndommen av som forteller hvorfor jeg forelsket meg i fotballen. Og det er et innblikk i noe av det som skjedde gjennom karrieren min, sier han.

Rødt kort, pølse i brød og pepperspray

Vestnesingen spilte i Varfjell, Tomrefjord og Træff før profftilværelsen i Molde, Vålerenga, AIK, Start og Stabæk.

Et obligatorisk innslag, også fortalt i podcasten Foppall, er den legendariske historien om da Hulsker forsov seg til Træff-kamp og ble kjørt til Orkdal av pappa Frans. De rakk kampen. Men da faren kom fra pølsekiosken noen få minutter seinere, var sønnen allerede utvist. I pausen ble Bernt angivelig angrepet med pepperspray av linjemannen. Så var det bare å kjøre de fire timene hjem igjen.

– Episoden ble så vidt nevnt i Budstikka og Sunnmørsposten, men hele sannheten kom fram først seinere. I mange år var jeg småflau over denne historien, men nå synes jeg den bare er stas, flirer Hulsker.

Mange episoder: Fotballspilleren Bernt Hulsker var seg selv på godt og vondt. Her får han gult kort i en europacupkamp mot spanske Rayo Vallecano. Til venstre Daniel Berg Hestad.

Da Flaco knakk flagget til linjemannen

I boka beskriver han hvordan tidligere Molde-stopper og daværende Træff-trener Flaco tok for seg en annen assistentdommer som vinket feil offside i en kamp mot «jævla Aalesund» på gamle Molde stadion.

– Halve laget var etter den stakkars linjevakta, men det var Flaco som tok ansvar. Detaljene er nok fargelagt, men han tok fra mannen linjeflagget, knakk det i to og kastet det opp på tribuna, forteller Hulsker.

Han understreker at samtlige historier er tuftet på faktiske hendelser.

– Ingenting er fri fantasi, alt er reelt. Men jeg har selvfølgelig tatt meg noen kunstneriske friheter slik at det blir underholdende og spennende.

Historien om en iskald Hooch

En biltur fra Lubbenes til stadion etter ei trening tidlig på 2000-tallet er viet et eget kapittel i boka. Hulsker pleide å sitte på med Trond Strande, og sammen røyka de rullings ut vinduet mens de cruiset gjennom den faste «stripa» i Molde sentrum.

– Dette husker jeg som det var i går. Magne Hoseth satt i baksetet. Vi stoppet utafor uterestauranten på Dockside og snakket om hvor godt det hadde vært med en øl. Magne sa at han kunne tenkt seg ei iskald Hooch, som jo er en søt sitrondrikk. Da var det slutt på tålmodigheten til Strande. Magne måtte gå derfra til stadion, mimrer Hulsker.

Gode venner: Magne Hoseth er en av de tidligere lagkameratene som blir hyppig omtalt i Bernt Hulskers nye bok. Her er de på vei hjem etter tap mot Tromsø for 18 år siden.

Han har også med en ukjent historie som han egentlig hadde glemt, men som ble brakt på bane igjen av tidligere Molde-keeper Knut Lillebakk: Da den unge sunndalingen Ståle Rønningen røk uklar med Gunder Bengtsson og fikk sparken i MFK.

– Ståle ble kalt inn til sportsdirektør Bjørner Oshaug, der forhandlingene utviklet seg til et fysisk basketak. Bjørner vant brytekampen, men Ståle fikk full lønn ut kontrakten, som varte i to år til, hevder Hulsker.

Vurderer å gi ut flere bøker

Han har vært i kontakt med de fleste av lagkameratene som «henges ut» i boka.

– Jeg har snakket med alle Molde-spillerne som omtales, de bare flirer og har godkjent alt. Trenerne og lederne har jeg ikke tatt kontakt med. Jeg tror de tåler å lese dette, sier han.

MFK-jubel: Bernt Hulsker spilte i Molde fra 1999 til 2004. Her jubler han med Magnus Kihlberg og trener Odd Berg etter 3–0-seier i sin siste sesong.

– Det verserer mange historier om og med deg som ikke er med i denne boka, kommer det mer?

– Det er mye rart jeg kunne skrevet, men jeg er jo ikke ute etter å «ta» folk jeg kjenner. Hvis hele sannheten skal fram, har jeg vel nok med å fortelle om meg selv. Men det blir trolig flere bøker. Jeg har nok stoff til Volume 2 og 3, smiler Bernt Hulsker.

Les mer om

  1. Molde FK
  2. Bernt Hulsker