Er denne mesterligavinneren en av RBKs tre trenerkandidater?

Han fikk merkelappen «Royal League-hater». Christer Basma gjester Rasmus&Saga

  • Petter Rasmus

Han ble hentet til Lerkendal da RBK solgte Vegard Heggem til Liverpool sommeren 1998. Midtstopperen taklet omskoleringen til backplassen på ypperlig vis, og ble en viktig brikke i RBK-forsvaret de neste ti årene.

Christer Basma er ukas gjest i Rasmus&Saga, og forteller om kaptein Skammelsruds klare beskjed før nykomlingens første match i Europa.

Basma & Henke

Historien fra høsten 2006 dukker også opp, da Basma innrømmet at han helst ikke ville spille Royal League.

– Det er vanskelig å motivere seg for disse kampene. Jeg prøver, men innrømmer at jeg er sliten både mentalt og fysisk, sa Basma til Adresseavisen. Og fikk støtte av Henke Larsson.

I ettertid ble backen bøs på Adressa. Men hvordan var historien egentlig?

Christer Basma er ukas gjest i Rasmus&Saga

Trenerjaktens «dark horse»

Siden sist har styreleder Ivar Koteng meldt at det nå gjenstår tre kandidater i jakten på ny trener. Rini Coolen er selvsagt blant de tre. Så hevder danske Ekstra Bladet at Morten Wieghorst er på den samme blokka. Men hvem er i så fall den tredje kandidaten? Kanskje er det en mann mange RBK-fans vil ha litt problem med å akseptere..

Hvem har ansvaret for alle skadene?

Situasjonen rundt RBKs tidvis prekære skade- og sykdomssituasjon er også tema. Hvorfor har så mange RBK-spillere vært ute med muskelskader denne sesongen, og hvem sitt ansvar er det?

Basma forteller om sitt møte med RBK, og den jobben han måtte gjøre for å komme opp på nivå etter overgangen fra Stabæk. Er det for enkelt for nye spillere å gå rett inn på laget nå, og hva sier det i så fall om nivået på 2018-utgaven av RBK?

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering