Fotball

Norsk 18-åring vekker oppsikt i England: - Kunne ikke tro hvor god han var

Nå er Martin Samuelsen tatt ut til Europa League-kamp.

Her prøver Martin Samuelsen å blokkere en ball i kampen mot Peterborough.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

I juni signerte Martin Samuelsen fra Haugesund under på en kontrakt med West Ham. Og 18-åringen har ikke brukt lang tid på å gjøre seg bemerket.

Lørdag scoret han i sin første kamp for Premier League-klubben, i en treningskamp mot Peterborough.

Nå kan han også få sin offisielle debut for klubben, i og med at han er tatt ut i Europa League-troppen til kvalifiseringskampen mot Birkirkara fra Malta.

Martin Samuelsen (nummer to fra venstre) feirer sitt mål mot Peterborough med lagkameratene.

Det skriver NRK.Dermed får West Ham-fansen muligens se mer av den lovende angriperen. Samuelsen har allerede skapt forventinger.

— Kan «the Hammers» ha gjort én av sine smarteste signeringer på mange år, spør nettstedet HITC Sport, vel vitende om at Samuelsen kom gratis fra Manchester City.

Klubbformann David Sullivans sønn Jack Sullivan som følger West Ham tett, er også mektig imponert over Samuelsen. Det forteller han i sin spalte på klubbens hjemmesider.

— Jeg elsket å se Martin Samuelsen i aksjon, og jeg kunne ikke tro hvor god han var. Han hadde en utmerket touch og viste at han ønsker å spille på det høyeste nivået, skriver Sullivan.

Les også

Samuelsen (18) scoret i West Ham-debuten

Manageren: — Veldig talentfull

Supporternettstedet The Iron Circle skriver at Samuelsens prestasjon vakte oppsikt, og at fansen «gleder seg til å se han i aksjon igjen».

West Hams nye manager Slaven Bilic har også uttrykt seg i positive ordelag.

— Martin var livlig og han er en veldig talentfull spiller. Du kan se at han har kvikke føtter og at han kontrollerer ballen på en kvikk måte, noe som er veldig viktig. Han kan bli veldig nyttig, sa Bilic til klubbens offisielle hjemmesider etter kampen mot Peterborough.

Samuelsen ble i utgangspunktet signert for å spille for klubbens B-lag, men etter å ha imponert i sommer, blir det interessant å se hvilken retning Samuelsens karrière vil ta de neste månedene.

Ett alternativ er utlån, som er veldig vanlig for tenåringer i det engelske ligasystemet. Dersom han blir i West Ham, får han konkurranse fra etablerte spisser som Andy Carroll, Mauro Zárate, Diafra Sakho og Enner Valencia om spilletid.

Les også

Norsk 18-åring signerte for West Ham

— Alle har vært veldig hyggelige

I et intervju med The Iron Circle snakker Samuelsen om forventningene for sesongen.

— Jeg ønsker å få noen kamper for A-laget på et tidspunkt. I mellomtiden kommer jeg til å jobbe hardt for U21-laget og hjelpe dem med å vinne kamper ved å score og gi målgivende pasninger, forteller han.

Samuelsen snakker også varmt om lagkameratene.

— Jeg kunne ikke ha bedt om en bedre velkomst da jeg kom. Alle har vært veldig hyggelige, vist meg rundt, og også hjulpet meg med å bevare selvtilliten på banen, og latt meg gjøre det jeg er god på.

Det er sannsynlig at Samuelsen starter på benken i torsdagens kamp mot Birkirkara i London. Dersom West Ham beseirer det maltesiske laget over to kamper, venter to hindre til før de er klare for Europa League-gruppespillet.

Les også

  1. Breimyr debuterte for Crystal Palace

Les mer om

  1. Europa League