Rosenborg-keeperens kjempetabbe hjalp Molde til poeng

Storkampen endte 1-1 etter en gavepakke fra André Hansen.

svp://100891?view=bt

Rosenborg 1-1 Molde:

Her slipper Andre Hansen inn innlegget til Molde-spiller Joona Toivio.

Et utsolgt Lerkendal måtte gå skuffet hjem etter 1-1 mot erkerivalen Molde. Alt startet bra for Rosenborg da Alexander Søderlund sendte serielederne i ledelsen i første omgang, men like etterpå tabbet keeper André Hansen seg ut. Flere scoringer ble det ikke, til tross for mange store muligheter for Tobias Mikkelsen i andre omgang, og dermed endte det 1-1.Lørdagskvelden ble ikke bedre for trønderne da Pål André Helland måtte ut med det som så ut som en strekkskade i andre omgang. Det er ennå uvisst hvor alvorlig skaden er, men vingen må nok belage seg på noen kamper på sidelinjen.

TV: Få alle reaksjoner fra Lerkendal direkte nå

Sjanserik åpning

Molde åpnet kampen med å gå rett i angrep og allerede før det var gått 30 sekunder hadde Ola Kamara en halvsjanse der han ikke fikk styrt ballen på mål fra kort hold. Gjestene sto høyt i åpningen, men det var Rosenborg og Alexander Søderlund som hadde kampens første store sjanse etter fem minutter. En lur frisparkvariant av RBK lurte Molde-forsvaret og Søderlund kom seg fri fra markeringen. Fra fem meter traff han ikke rent og headingen gikk få centimeter utenfor stolpen.

Etter den hektiske åpningen roet det seg mer utover og det meste av spillet skjedde på midtbanen. Sander Svendsen var farlig frempå etter 17 minutter da han kom seg gjennom i bakrom etter at Stefan Strandberg gled, men Rosenborgs keeper var raskt nede på det lave skuddet og hindret scoring.

Store Helland-sjanser

Helland, som slo det lure frisparket til Søderlund tidligere i omgangen, prøvde seg på en ny dødballfrekkis noen minutter senere. I en typisk innleggssituasjon valgte vingen å skyte i det nærmeste hjørnet. Det er usikkert om Ørjan Nyland var helt med på notene, men ballen gikk uansett i nettveggen.

Etter 24 minutter fikk samme mann alle sjansers mor. Molde hadde vært farlige på et par cornere, men så kontret Rosenborg. Midtsjø tok med seg ballen på et fint driv i midten og banen og RBK kom tre mot to. Midtsjø la fint ut til Helland på høyrekanten, som upresset alene mot Nyland skjøt utenfor med høyrefoten.

Molde-scoring annullert

Så var Molde uheldige. Kamara lekte seg med Rosenborgs midtforsvar og passerte både Strandberg og Jørgen Skjelvik, men etter å ha kommet seg gjennom fikk offsideplasserte Svendsen en touch på ballen, før Kamara banket den i mål i nærmeste hjørne. Assistentdommeren vinket korrekt for offside, til Molde-angripernes store forargelse.

Rosenborg scoret – så slapp de inn mål etter tabbe

I stedet var det Rosenborg som tok ledelsen. Mike Jensen slo inn fra høyre og etter litt klabb og babb fikk Helland pirket ballen videre til Søderlund. Eliteseriens toppscorer dempet fint på brystet og satte inn 1-0 nede i hjørnet.

Rosenborgs glede ble imidlertid kortvarig, etter en kjempetabbe av André Hansen. Joona Toivio slo et innlegg fra høyre som Hansen burde hatt kontroll på, men bommet totalt på første stolpe og nærmest dyttet ballen i mål. Rosenborg –keeperen hadde sola i øynene gjennom hele første omgang, men han kan ikke skylde på det ved den anledningen.

Danskene nære scoring

Andre omgang åpnet også friskt, men denne gangen var det Rosenborg som var farlig frempå. Jensen forsøkte seg fra 16-meteren og strøk utsiden av Nylands høyre stolpe før det var spilt ett minutt etter hvilen. Sjansemessig roet det seg litt, men ikke i temperatur. Både RBK— og Molde-spillerne var flere ganger borte hos dommeren og kjeftet etter mange tøffe taklinger og dueller. Kaptein Jensen var en av Rosenborg-spillerne som var oftest borte og kjeftet, men han var også nære en ny scoring etter 60 minutter da et lavt skudd fra skrått hold ble slått utenfor.

Og da ble det plutselig tempo på Lerkendal igjen. En annen danske, Tobias Mikkelsen, var enda nærmere like etterpå da han ble spilt gjennom på venstresiden, men Nyland hindret ballen fra å trille inn i det lengste hjørnet. Molde gikk rett i angrep og et innlegg fra Per Egil Flo fant en umarkert Kamara, som skjøt over på direkten fra ti meter.

Helland skadet

Rosenborg slapp med skrekken der, men fikk et slag i trynet da Helland måtte ut med det som så ut som en ny strekk på nøkkelspilleren.

Vondt ble verre for Lerkendal-publikummet da Mikkelsen brant en kjempesjanse 20 minutter før slutt. Igjen skapte Jensen trøbbel for Molde-forsvaret og driblet seg inn i 16-meteren. Fra venstresiden la han inn til en vidåpen Mikkelsen som bare kunne bredside inn lederscoringen, men han bommet totalt på ballen.

Mikkelsen sløser

Rosenborg presset på for 2-1-scoringen, uten noe hell. Molde var solide i forsvar og nektet hjemmelaget å spille seg til store sjanser. Av og til klarte RBK å trenge seg gjennom, men da ble avslutningene eller den siste pasningen for dårlig.

Så fikk Mikkelsen nok en mulighet etter en gavepakke. Plutselig spratt ballen til han på høyresiden og igjen var han alene mot Nyland. Denne gangen gikk dansken for kraft, men nok en gang gikk avslutningen rett på Molde-keeperen.

Kampen ebbet dermed ut i 1-1. Rosenborg leder ligaen seks poeng foran Stabæk. Molde ligger på fjerdeplass, elleve poeng bak RBK.

Rosenborg: André Hansen, Jonas Svensson, Stefan Strandberg, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin, Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø, Pål André Helland (Riku Riski 66), Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen

Ubenyttede reserver: Alexander Lund Hansen, Andreas Helmersen, Sivert Solli, John Hou Sæter, Emil Nielsen, Tomas Malec

Molde: Ørjan Nyland, Joona Toivio, Ruben Gabrielsen, Joona Toivio (Tommy Høiland 73), Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy (Per Egil Flo 46), Martin Linnes, Harmeet Singh, Etzaz Hussain, Mohamed Elyounoussi (Daniel Berg Hestad 85), Sander Svendsen, Ola Kamara.

svp://100891?view=bt

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk