Fotball

Endelig klarte Klepp å slå Avaldsnes borte

Klepp-spillerne kunne juble etter at de ordnet et skikkelig sliteseier borte i hengekampen mot Avaldsnes.

Kirsty Lee Yallop scoret Klepps første mål og var delaktig i Klepps seier borte mot Avaldsnes.
  • Svein Hagen

AVALDSNES – KLEPP 1–2:

Klepp har aldri tidligere vunnet mot Avaldsnes i toppserien på bortebane, men det klarte de i kveldens hengekamp. En kamp som var utsatt fra andre serierunde grunnet håpløse baneforhold tidlig i sesongen.

Det var Klepp som ordnet den første scoringen, etter at den meget gode dommeren pekte på straffemerket etter en solid holding inne i feltet. Kirsty Lee Yallop gjorde ingen feil og scoret enkelt.

– Det var en helt klart straffespark, det er slett ikke enkelt å hoppe opp i en hodeduell når motstanderen regelrett legger hånden på hodet hennes og holder henne nede, forklarer Klepp-kaptein Tuva Hansen.

Og Tameka Butt kunne fort øket denne ledelsen bare få minutter sener, men alene med keeper klarte hun ikke å omsette denne gigasjansen i scoring.

Midtveis i den første omgangen ble det imidlertid balanse i regnskapet da Meryll Abrahamsen satte ballen inn fra kort hold.

Klepp-kaptein Tuva Hansen og de andre spillerne på laget kunne glede seg over kveldens seier i den utsatte kampen.

– Ble en skikkelig sliteseier

Tuva Hansen legger ikke skjul på at det ble en skikkelig vrien kamp mot Avaldsnes. Etter utligningen sto kampen og vippet veldig og det var faktisk hjemmelaget som hadde initiativet i sluttminuttene før pause.

– Vi slet med en solid motvind i første omgang, og selv om vi fikk den første scoringen og dominerte spillet lenge før pause, så ble hjemmelaget ganske gode utover omgangen. Men vi klarte å ro det hele i land inn til pause, sier hun.

Snaut 20 minutter ut i den andre omgangen kom den avgjørende scoringen i oppgjøret. Et hjørnespark endte til slutt hos Elisabeth Terland som dunket ballen inn i nettmaskene fra 18 meter.

– En skikkelig herlig scoring fra Elisabeth og jeg synes det var fortjent at vi til slutt klarte å gå av banen med seier. Men jeg har ikke problemer med å innrømme at det ble en skikkelig sliteseier, forklarer Tuva Hansen.

  1. Les også

    Skuffet Klepp-kaptein: – Skulle trodd at vi aldri hadde spilt sammen

  2. Les også

    Hinna-spillerne etter cupexit mot Klepp: – Aldri sett så mange på haugen

LSK venter hjemme i neste kamp

På grunn av landskamper blir den en pause på to uker i seriespillet i toppserien. Den perioden skal Klepp bruke til å få trent godt, for neste seriekamp er mot serieleder LSK på hjemmebane.

– Vi vant kveldens kamp og ligger på tredjeplass, så den kampen blir en real toppkamp. Da håper jeg virkelig det kommer mange på tribunen for å heie på oss. Vi akter i alle fall å gi serielederen en er real kamp, understreker hun.

I dag ble også tredje runde i NM trukket og Klepp fikk i utgangspunktet en grei motstander i Øvrevoll Hosle.

– Vanligvis pleier vi å møte et topplag i 3. runde, så slik sett er vi litt heldige denne gangen. Men nå har vi all fokus rettet inn mot kampen mot LSK, så kan vi heller tenke cup etter den kampen, sier en meget fornøyd Klepp-kaptein etter kveldens seier.

Les mer om

  1. Klepp IL
  2. Klepp Fotball