Konradsens mål snudde cupdramaet: – Vi var både stresset og rystet

Midtbaneeleganten gikk av med det som lignet en skade. Trolig var det bare falsk alarm for Anders Konradsen.

Anders Konradsens smykke med venstrebeinet fra drøyt tjue meter snudde cupkampen mot Odd.
  • Petter Rasmus

RBK – Odd 2–2, 9–8 etter straffer

– Det er litt slik når vi har den inngangen som vi hadde, med Brann-kampen der vi ikke var på topp, og så får vi en fæl start med tidlig Odd-scoring.

– Litt stresset i inngangen til kampen, og litt rystet etter Odds tidlige mål. Det er effekten av det vi ser før utligningsmålet ditt?

– Ja, det blir nok det. Det er en naturlig reaksjon som mange får. Det blir litt høye skuldre, stive bein og strøm i skoene, sier Anders Konradsen.

Les også

Bruttern samlet spillerne rett før straffedramaet. Der ga han to klare beskjeder.

– Kjenner vi er bedre enn Odd

Med sin praktfulle scoring etter 25 minutter, ble Rosenborgs viktige midtbanemann svært avgjørende for at RBK til slutt avanserte videre i cupen. Kampen endret totalt karakter etter utligningen.

– Det er klart at målene preger kampene, og etter scoringen min ser jeg at vi senker skuldrene over hele linja, puster med magen og spiller pasninger. Det løsner litt rett og slett, og vi kjenner at vi er mye bedre enn Odd. For å si det mildt, hadde det ikke vært noe å si på om vi hadde avgjort denne kampen komfortabelt etter nitti minutt, sier Konradsen – og legger til:

– Hadde ikke dette vært en cupkamp der alt kan skje, ville vi vunnet komfortabelt 3–1 eller 4–1. Men sånn er det.

Her ligger Anders Konradsen nede og får behandling for det som lignet mistenkelig på en ny strekkskade. Etter all sannsynlighet slapp han med skrekken.

Bedre enn fryktet i låret

Etter å ha stått over tre kamper med skade, var Konradsen tilbake mot Brann. Det skulle ikke gå to hele kamper før han igjen måtte av. Etter en avslutning mot Odd-målet like før slutt, satte han seg rett ned på gresset. 27-åringen ble tatt av umiddelbart.

– Jeg en veldig kraftig reaksjon i muskelen på venstresiden, der jeg hadde strekken tidligere, akkurat i det jeg traff ballen. Akkurat nå kjennes det bedre ut enn fryktet. Jeg tror sannsynligvis at det var en veldig akutt krampe, for baksiden av låret kjennes bra ut igjen. Vi får se litt nærmere på låret, men jeg tror ikke det er noe alvorlig.

Les også

Cupheltens straffeplan slo feil: – De må ha snudd lappen opp-ned

Lillebror var likblek

RBK satte inn «litj-Konradsen» da «stor-Konradsen» måtte ut. Storebror er glad for at Morten fikk verdifull spilletid, men flirer litt av ansiktsfargen til lillebror rett etter at straffesparkkonkurransen var avgjort:

– Han var livredd for at han måtte ta straffe, og var likblek i ansiktet. Hadde det blitt enda et straffespark for oss, ville det vært Morten eller Erlend Dahl Reitan som måtte gått frem til krittmerket.

– Er du glad han slapp?

– Jeg tror han hadde scoret. Men nervøs, det var han, gliser Anders Konradsen.