Først utlignet Nests toppscorer med perle i krysset. Så reddet han poeng på overtid: – Han er en tryllekunstner

Poengkongen Johnny Furdal fortsetter å levere for Nest-Sotra. Denne gangen reddet han poeng med skudd i krysset og frispark på overtid.

NEST-SOTRA-KONGSVINGER 2–2

Ågotnes gress: I 3–3-kampen mot Mjøndalen sist onsdag ble det både scoring og målgivende for Johnny Furdal. Det ble det også i den sensasjonelle 5–0-seieren over Viking. Mot Kongsvinger leverte rogalendingen igjen.

– Han er en tryllkunstner. Uten Johnny Furdal hadde ikke Nest-Sotra plukket poeng, sier Nest-trener Steffen Landro.

Les også

Dang og Furdal sikret Nest-poeng på bortebanen Brann, Åsane og Nest-Sotra alltid taper

Kongsvinger åpnet best

Furdal stilte til start, men Nest-Sotra måtte klare seg uten både kaptein Bjarte Haugsdal og Kristoffer Bidne i søndagens kamp.

– De sliter henholdsvis med en strekk og en stram hamstring, så de var ikke klar til kamp i dag, forklarer Landro.

Det var gjestene som åpnet best. Kun seks minutter ut i kampen setter Kongsvinger-kaptein Adem Güven ballen i mål på hodet. Målet ble dessverre for gjestene annullert, da Güven dyttet forsvarsspiller i ryggen.

Kongsvinger dominerte banespillet, men etter de annullerte målet og en fin redning fra Selvik like etterpå, var det Nest-Sotra som kom til største sjansene.

Liseth aktiv

Sondre Liseth, som kom fra Fana før sesongen, var på farten etter 15 minutter og legger hardt inn foran mål, uten mottaker. Et skudd minuttet senere gikk midt på keeper fra Liseth.

Ti minutter senere fikk Alexander Dang, som scoret to i sist kamp mot Mjøndalen, en sjanse, men maktet ikke sette ballen i mål.

Siste sjansen i omgangen kom like før pause, da Liseth var på farten igjen. Johnny Furdal la inn fra venstre, men Liseth fikk hverken riktig kraft eller retning på headingen. 0–0 til pause.

– Vi burde ledet til pause. Vi hadde mange gode sjanser, men klarte dessverre ikke sette ballen i mål, sier Landro.

Straffe imot og Furdal-perle

Enda Nest-Sotra er kjent for sin ballbessitende stil, var det bortelaget som hadde mest ball på Ågotnes i førsteomgang. Slik åpnet også annenomgang, men denne gang fikk Kongsvinger lønn for strevet.

Rundt timen ble Adem Güven dratt ned i feltet, og dommer Moen så seg nødt til å dømme straffespark. Güven, som fikk mål annullert i førsteomgang, satt ballen hardt opp til høyre for Selvik i Nest-målet til 0–1.

Etter Nest-Sotra kom under, tok Furdal saken i egne hender. Eller bein. Furdal har vært linket til Brann i lengre tid, og som i Brann-sangen Den 12. mann, dempet Johnny Furdal ballen og blåste den opp i krysset til 1–1 etter 71 minutter.

– Det er alltid deilig å score mål. Jeg fikk en bra touch der, og var heldig som var på rett plass til rett tid, sier en Furdal bekjedent om perlescoringen.

Kontroversiell scoring og overtidsmål

Etter scoringen var det jevnt i banespillet. I det 88. minuttet skulle det bli høy temperatur på banen da innbytter Andreas Rødsand fikk seg en smell etter en tøff duell. Både trenere og spillere barket sammen, men situasjonen endte merkelig nok med frispark til Kongsvinger.

Det skulle bli avgjørende. Et innlegg ble svingt inn i boksen, ogpå bakre stolpe fikk innbytter Markus Aanesland fra Kongsvinger sette ballen i mål til 1–2 med bare minutter igjen.

Nest skulle like vel få en siste sjanse Seks minutter på overtid. Johnny Furdal la ballen ned på 25 meter, klar til frispark. Frisparket gikk via muren og i mål til 2–2 seks(!) minutter på overtid.

– Det er jo flaks, men noen ganger så får vi den med oss. Det gjorde vi i dag, og det var deilig, sier Furdal om utlikningsmålet.

Dommeren blåste av kampen rett etterpå. Dermed ble det poengdeling på Ågotnes.