Fotball

TIL-Ranheim 4–0: Fem snakkiser etter TILs storseier

«Ulven» fikk sitt første mål foran få tilskuere. Sjekk fem av temaene som det snakkes om etter TILs 4–0-seier mot Ranheim.

  • Rune Robertsen
    iTromsø

1) TIL-stjernen slo på egenhånd gammelklubben

Gjermund Åsen var TILs beste både i 2016 og 2017. Mot Ranheim, sine gamle venner i Trøndelag, viste han hvorfor det var ekstremt viktig for TIL at han ble værende i vinter.

Åsen har i sin tid på Alfheim vokst fra å være en relativt ukjent eliteseriespiller til å bli en toneangivende spiller - uke etter uke.

I fjor scoret han tre mål på hele sesongen. 90 minutter mot Ranheim alene ga to for lysluggen som i fjor hadde ni målgivende. Selv om kontrakten går ut om drøyt halvannet år er det ikke noen som skal bli overrasket om Åsen blir aktuell for nye arbeidsgivere i god tid før det.

Les også

Åsen dempet feiringene i storseier: – Glad i klubben og vil vise dem respekt

2) Fiaskospiss i 2017 – ny vår for Vuk i 2018?

Hentet for over en million i januar i fjor, ble kallenavnet millionspissen en belastning for Slobodan Vuk. Hele sesongen gikk uten ett eneste offisielt mål i et skrekkelig år preget av lite tillit og mye skader.

Mot Ranheim fikk han de siste 15 minuttene som innbytter for Runar Espejord. Åtte minutter tok det før sloveneren var på rett plass og satt 4-0 i kassa bak en gjeng forskremte trøndere som virkelig fikk møte hverdagen i Eliteserien i sin andre kamp.

I vinter ga klubbledelsen Vuk beskjed om at han kunne forlate klubben gratis dersom han fant seg en annen klubb. Det skjedde ikke, og selv om treningskamper ikke trenger bety all verden har spissen scoret en del gjennom oppkjøringen.

Les også

Emosjonell Vuk scoret sitt første TIL-mål: – Det er mer enn bare en scoring for min del

3) Tilskuertallet

TIL har de siste årene slitt med å nå opp til egne målsettinger. Det kostet klubben dyrt både i fjor og året før. Denne sesongen har TIL budsjettert med et langt mer edruelig anslag på hvor mange som skal inn. 3.800 per kamp er målet.

Serieåpningen havnet dessverre for TIL på bare 3.028. Det er åpenbart at det skal en del til for å lokke tromsøfolk på Alfheim, og den nøkkelen har klubben enda ikke funnet. Den jevne tromsøværingen har en høy terskel for å dra på TIL-kamp når datoen viser 8. april og temperaturen er rundt null grader. Lettere ble det heller ikke å selge inn to bortetap. Heldigvis for TIL er Bodø/Glimt tilbake, og det bør trekke opp mot fullsatt arena.

4-0 hjemme mot Ranheim varmet uansett dem som kom, og gjentas slike opplevelser jevnlig er det kanskje det beste argumentet for å trekke folk til Alfheim. Neste mulighet kommer allerede om tre dager.

4) Første av fire hjemmekamper i april endte med seier

To tap på to bortekamper gjorde at «Gutan» var litt ekstra revansjelystne mot Ranheim. 4–0 er akkurat en så sterk beskjed til resten av klubbene i Eliteserien som TIL trengte å levere i runde tre.

Nå venter Strømsgodset, Sandefjord og Kristiansund på Alfheim i løpet av måneden. Kun avbrutt av en tur til Nadderud for å møte Stabæk er det åpenbart en mulighet til å hente poeng som definitivt blir gode å ha med seg utover sesongen.

«Fort Alfheim» er det selvsagt altfor tidlig å snakke om, men denne kampen kan være første steg mot denne betegnelsen.

5) Tre målscorere - tre feiringer

Det er viktig at fotballspillere byr på seg selv, både på banen og utenfor. I dag fikk vi tre helt forskjellige feiringer fra målscorerne Gjermund Åsen, Lasse Nilsen og Slobodan Vuk.

Gjermund Åsen valgte en noe avdempet variant - fordi han scoret mot gamleklubben, men fikk likevel pekt opp mot fansen og takket dem for støtten. Lasse Nilsen bød skikkelig på seg selv og vartet opp med en spesiell dans da han scoret sitt første TIL-mål. Dansen var inspirert av Fortnite - et ekstremt populært spill blant barn og ungdom.

Les også

Slik forklarer Nilsen sin dansefeiring

Slobodan Vuk scoret også sitt første offisielle TIL-mål og valgte og ta ballen under drakten og tommelen i munnen. Dette for å markere at han snart skal bli far igjen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Tromsø IL
  3. Gjermund Åsen