Fotball

Ancelotti: - Ødegaard har gjort det bra, men må fortsette å jobbe hardt for A-lagsspill

Martin Ødegaard (16) fikk applaus da han ble sendt i oppvarming i 2. omgang mot Almería. Men det var det Real Madrid-fansen fikk se av nordmannen. I denne omgang.

Her sitter Martin Ødegaard på benken sammen med stjernene Isco og Iker Casillas. Ettersom det ikke ble noen minutter på banen onsdag kveld, må 16-åringen vente enda litt til på sin A-lagsdebut for Real Madrid. Foto: Sergio Perez, Reuters

  • Pernille Ingebrigtsen
  • Kjetil Flygind I Madrid

Her er Martin Ødegaard i oppvarming i 2. omgang. Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard (til venstre) inspiserer her gressmatten foran kampen mot Almería. 16-åringen startet på benken, og ble også sittende der. Foto: Digitalsport

REAL MADRID — ALMERÍA 3-0

MADRID (Aftenposten): For første gang etter overgangen til Real Madrid ble Martin Ødegaard tatt ut i kamptroppen til Carlo Ancelottis stjernemannskap.

Martin Ødegaard (til venstre) inspiserte gressmatten før kamp. Her sammen med lagkamerat Borja Mayoral. Foto: Daniel Ochoa de Olza, Ap

Men etter å ha varmet opp i ti minutter i starten av 2. omgang, forsvant 16-åringen fra Drammen tilbake til benken, og der ble han sittende. I sine rødrosa fotballsko og rosa overtrekksdrakt fikk 16-åringen likevel vist seg frem for sitt nye hjemmepublikum. Uten at det endte i minutter ute på banen. Vi fulgte kampen live her!

Isco, Lucas Silva og Nacho ble i stedet byttet inn for Real Madrid i hjemmekampen mot Almería. Dermed må Ødegaard fortsatt vente på A-lagsdebuten.

På pressekonferansen etter kampen sa manager Ancelotti følgende om det 16 år gamle stortalentet:

— Ødegaard har gjort det bra, men han må fortsette å jobbe hardt for å være aktuell for spill på A-laget. Han er veldig ung og har fremtiden foran seg.

Ødegaard ruslet alene ut på mektige Santiago Bernabeu halvannen time før kampstart. Hva som rørte seg i hodet til den norske landslagsspilleren da han tuslet rundt ute på gresset, er det bare han selv som vet. Forøvrig et stueteppe av en gressmatte. Og der gikk spilleren som i april i fjor fikk sin debut for Strømsgodets A-lag i eliteserien her hjemme.

Les også

Nå kan rekord-Martin knuse nye rekorder

Rodríguez-perle

Unggutten varmet opp sammen med resten av laget før kampen, men fikk ikke ta del i det alt handler om: å spille kamp.

James Rodríguez jubler her for sin vakre 1-0-scoring. Foto: Daniel Ochoa de Olza, Ap

Fra sin plass på benken fikk han se VMs toppscorer fra Brasil-VM sist sommer, James Rodríguez, dunke inn 1-0 via tverrliggeren, på volley, rett før pause. Like etter pause, i det Real gikk opp til 2-0 ved et selvmål, ble Ødegaard sendt i oppvarming.Men det ble med det. I denne omgang.

Alberto «Riverita» Rivera, som var 17 år og 111 dager da han 10. juni 1995 fikk en drøy halvtime mot Celta Vigo, er dermed fortsatt den yngste spilleren som har spilt for Real Madrids A-lag. Rivera scoret i sin debut, og har fortsatt rekorden som tidenes yngste målscorer for de hvite fra Madrid. Ødegaard har imidlertid fortsatt tid på seg til å ta begge rekordene.

— Martin Ødegaard er en spiller med en stor fremtid. Han er 16 og har masse talent - det er det som betyr noe. Vi har stro tro på ham, sa Real Madrid-direktør Emilio Butragueno etter kampen - ifølge Football Espana.

Fra før er han den yngste spilleren som har spilt, og scoret, i eliteserien hjemme i Norge. Han er også tidenes yngste norske landslagsspiller, og den yngste spilleren som har spilt i en EM-kvalikkamp.

Nacho ble sistemann inn

Hadde Real Madrid storspilt og utklasset Almería, er det slettes ikke umulig at Ødegaard kunne fått noen minutter på tampen. Men det lugget litt for hjemmelaget foran Almerías mål, og dermed valgte Ancelotti å avslutte med sine mer erfarne spillere.

Martin Ødegaard, ikledd draktnummer 41, i lett oppvarming før kampen mot Almería. Foto: Daniel Ochoa de Olza, Ap

Publikum på Santiago Bernabeu er kravstort og engasjert, og det fikk flere av hjemmelagets stjernespillere merke. Selv om det var ålreit stemning på stadion, var ikke alle like fornøyd med spillet som ble vist.Selv om Álvaro Arbeloa la på til 3-0 på tampen. Like etter kom Nacho inn. Og de som håpet på norsk deltagelse må vente litt til.

Men Ødegaard har i det minste fått smaken på hva det vil si å være en del av kamptroppen i Real. Navnet hans ble lest opp av speaker før kampen, og han fikk forsiktig applaus da han løp langs krittet i 2. omgang. Det er om ikke annet et nytt avsnitt i Real Madrid-kapittelet i Martin Ødegaards fotballhistorie.

Og der skal det skrives mange nye kapitler i tiden som kommer.

Les også

  1. Brannfakkel fra Eggen: - Ødegaard bør ikke debutere i dag

  2. Ødegaard-nyheten går verden rundt

  3. Real Madrid avviser påstander om overgangsforbud fra FIFA

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA
  3. UD Almería
  4. Martin Ødegaard