Fotball

Gerrard: - Den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv

Steven Gerrard bekrefter at han forlater Liverpool etter sesongen.

Steven Gerrard.
 • Mads Bøyum

— Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt i mitt liv, sier Gerrard i en offisiell uttalelse gjengitt på Liverpools hjemmeside.

Liverpool bekrefter at Steven Gerrard gir seg etter denne sesongen etter 17 år i klubben.

Han legger ikke opp som spiller, men det er ukjent hvilken klubb han skal spille for. Det er uansett klart at han ikke kommer til å fortsette i England.

Vil unngå spekulasjoner

34-åringen sier det er med tungt hjerte at han forlater Liverpool.

— Både jeg og familien min har tenkt lenge over situasjonen. Jeg kommer med denne offentliggjøringen nå slik at det ikke skal bli spekulasjoner rundt min fremtid, sier Gerrard.

— Liverpool Football Club har vært en stor del av livene våre lenge, og det å si farvel vil bli vanskelig. Men jeg føler at dette er til det beste for alle parter, inkludert familien min og klubben, sier han.

Reiser utenlands

Gerrard ønsker ikke å spille for en konkurrerende klubb til Liverpool.

— Jeg skal fortsette med å spille, men selv om jeg ikke kan si hvor det blir kan jeg si at det ikke blir for en konkurrerende klubb av Liverpool. Jeg kunne aldri ha spilt mot Liverpool, sier han.

— Avgjørelsen er basert på at jeg ønsker å oppleve noe annerledes i karrieren og i livet mitt. Jeg vil ikke angre på noe når fotballkarrieren min er over, sier Gerrard.

Han takker manager Brendan Rodgers.

— Jeg kan ikke takke Brendan, eierne og alle i klubben nok for hvordan de har taklet denne situasjonen, og jeg forlater klubben på en fin måte, sier han.

— Det er en veldig spesiell plass å være. Jeg håper oppriktig at jeg en dag kan komme tilbake til Liverpool i en eller annen kapasitet som passer klubben, sier Gerrard.

- Har nytt hvert sekund

Han lover å gi alt for Liverpool resten av sesongen.

— Jeg skal gjøre alt for at Liverpool skal vinne flest mulig kamper resten av sesongen, sier han.

Gerrard scoret begge målene for Liverpool på straffe i torsdagens 2-2-kamp mot Leicester.

— Min siste beskjed er til dem som gjør Liverpool Football Club til den beste i verden - supporterne. Det har vært en ære å representere dere, som spiller og kaptein. Jeg har nytt hvert sekund, og mitt største ønske er å avslutte sesongen og min Liverpool-karriere på topp, sier Steven Gerrard.

Gerrard er den eneste spilleren som har scoret i finalen i Champions League, UEFA-cupen, FA-cupen og ligacupen.

Houllier-skryt

Gérard Houllier var manager da Gerrard vant sine første Liverpool-titler. Houllier snakket fredag formiddag på den direkte spesialsendingen til klubbens tv-kanal.

— Steven hadde nok hatt to år til med Premier League-fotball i beina. Jeg skjønte veldig raskt at han ville bli så god som han ble. Du kunne se det på treninger og i kampforberedelsene, sier Houllier.

Houllier fortsetter:

— Han er en stor personlighet, er generøs og snill. En stor mann i tillegg til å være en fantastisk spiller. Han hadde en kombinasjon av fart, ferdigheter og kraft i tillegg til å være en inspirerende leder. Derfor gjorde jeg ham veldig raskt til kaptein.

Fakta om Steven Gerrard

 • Navn: Steven George Gerrard
 • Alder: 34 (30. mai 1980)
 • Nasjonalitet: Engelsk
 • Yrke: Fotballspiller
 • Klubb: Liverpool
 • A-landskamper/mål: 114/21
 • Utvalgte meritter (titler): Mesterligaen (2005), UEFA-cupen (2001), FA-cupen (2006, 2001), ligacupen (2012, 2003, 2001).
 • Aktuelt: Kunngjorde fredag at han gir seg i Liverpool etter inneværende sesong. Han har spilt for samme klubb hele karrieren.

Les også

 1. Heggem: - Jeg husker hvor sjenert og tynn han var

 2. Her er tallenes tale om Gerrards utrolige karriere

 3. - En trist dag for Liverpool og engelsk fotball

 4. Gerrard hylles etter Liverpool-farvel

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Steven Gerrard
 3. Liverpool FC