Aalesund imponerte i én omgang mot Brann

Slo førstedivisjonslaget 2-1 etter en førsteomgang med divisjonsforskjell.

Michael Barrantes med ballen for Aalesund.

AALESUND — BRANN 2-1

AaFK tok tak i kampen fra første minutt, og fikk tidlig frem divisjonsforskjellen som skal være mellom et lag den øverste og den nest øverste divisjonen.

Etter hvilen var trykket fra AaFKs side betydelig lavere, og Brann takket derfor ja til invitasjonen om å være med på leken. AaFK byttet hele seks spillere i den andre omgangen, noe som nok var en sterkt medvirkende årsak til at de ikke kalrte å holde samme flyten og intensiteten gjennom hele kampen.

Men den første omgangen var det klart beste de oransje har levert gjennom vinterens treningskamper.

Tidlige scoringer

Før det var spilt fire minutter hadde AaFK spilt seg til to store sjanser. Først satte Aron Thrándarson ballen like til side for mål fra 11 meter, etter flott oppspill fra Leke James og Michael Barrantes. Like etterpå var det James som satte ballen til side for Brann-måket, da han kom alene mot Alex Howarth.

AaFK fortsatte å holde på initiativet i kampen, og fikk sin fortjente scoring i det åttende minutt. Jo Nymo Matland fanget ballen i returrommet etter corner. Han trakk seg mot venstre, og la perfekt inn på bakerste stolpe. Der stod en helt umarkert Michael Dyrestam og satt kontant inn 1-0 til de oransje.

Bare fire minutter senere stod det 2-0 til AaFK. Thrándarson kom på et løp langt løp langs høyresiden, kom seg til dødlinjen og fikk lagt inn foran mål. Der var Brann nok en gang tafatte i markeringen. James steg til vers og headet inn 2-0.

Les også

Slik var Doddos chat under AaFK-Brann

Mer direkte spill

AaFK-trener Harald Aabrekk har bebudet et langt mer direktespillende lag til årets sesong. Og det var nettopp slik hjemmelaget fremsto gjennom hele første omgang. Ved erobring av ball var det få trekk før laget var i angrep. Det som var den største forskjellen fra tidligere treningskamper var rytmen i spillet. Spillerne fant hverandre bedre, det var bevegelse og hele tiden alternativer. Og ikke minst; stor variasjon.

Hva så med Brann? De slet voldsomt med å få tak i ballen, og når de hadde den gikk de seg stadig vekk fast i et kompakt AaFK-forsvar. Bakover på banen har bergenserne mye å jobbe med frem mot seriestart, for en slik markering og et så dårlig ballpress som de viste mot AaFK før hvilen vil gi mange baklengs utover i sesongen.

Fremover skapte de ikke en eneste sjanse i den første omgangen. Knapt nok en avslutning mot mål.

Omgangen ebbet ut med 2-0 til AaFK, en ledelse som burde vært mye større, etter en omgang der de oransje dominerte fullstendig.

Brann bedre med

Den andre omgangen var Brann litt bedre med på notene i starten, noe som nok også var et resultat av at AaFK ikke holdt samme trykk og tempo som før hvilen.

Og i det 57. minutt kom Branns første avslutning mot mål. Skuddet fra Kasper Skaanes endte en meter over AaFK-målet.

Like etterpå kom AaFKs første angrep i andre omgang, etter samme mal som i første omgang. Det endte i en lobb fra Barrantes, som gikk i tverrliggeren.

Samme resept ført til sjanser for innbytter Mostafa Abdellaoue og Bjørdal, men uten at det ble scoring nummer tre av det.

I stedt nærmet Brann seg en redusering, til tross fort at de ikke skapte all verden. I det 75. minuttet sviktet markeringen i AaFK-forsvaret for første gang, og da satte Kristoffer Barmen ballen i stolpen og ut – vi en AaFK-tå. På den påfølgende corneren redet Matland på streken.

Abdellaoue fortsatte å jakte en forløsende scoring for egen del, minuttet etter Brann-sjansene. Men han var tilstrekkelig presset da han ble stukket igjennom til at avslutningen gikk like til side for mål.

Reduserte på straffe

Brann var farlig frempå en gang til, på et frispark fra 17 meter. Ballen gikk gjennom muren, men Sten Grytebust reddet med en mesterlig benparade.

Redusering skulle Brann likevel få, etter straffe. Innbytter Jakob Orlov gikk i bakken i duell med Tero Mäntylä. Kristoffer Barmen satte reduseringen i Grytebusts venstre hjørne.

Jo Nymo Matland var nær å øke ledelsen like etterpå, men hans skudd gikk også utenfor.

Dermed endte det med 2-1. Brann spilte seg opp i andre omgang, mens AaFK ikke klarte å matche sitt eget nivå fra første omgang.