Fotball

Høgmos hårete mål mot Kroatia: - Vi skal diktere kampen

Landslagssjefen har optimistisk mål for kampen borte mot Kroatia.

VIL DOMINERE: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sammen med Stefan Johansen på pressekonferansen.
 • Kurt B.M. Haugli

DIREKTE 18 LØRDAG: KROATIA-NORGE.

ZAGREB: Fredag ettermiddag holdt Per-Mathias Høgmo sin siste pressekonferanse før 2015-alvoret virkelig starter. I åtte minutter og 10 sekunder svarte han sammen med Stefan Johansen på spørsmål fra norske og kroatiske journalister om hvordan de skulle slå Kroatia.

— Vi vil diktere kampen så langt som mulig. Både gjennom måten vi angriper på og måten vi forsvarer oss på, fortalte han optimistisk.

Les også

Derfor er Norge sjanseløse mot Kroatia

Ambisiøst forsvarsspill

Han er selvfølgelig klar over at det kan bli en tøft å være det laget som dikterer hva som skal skje ute på gressmatta på Maksimir Stadion i Zagreb.

— Du kan også diktere kamper gjennom måten du spiller forsvar. Vi er klar over at borte mot Kroatia kan det bli lange perioder hvor vi ikke har ballen. Da det gjelder det å være god nok på gjenvinning. Det er ved å vinne ballen at vi kan straffe Kroatia på vår måte, fortalte en Høgmo som var optimistisk 24 timer før kamp.

Det er relativt stor interesse for kampen i Kroatias hovedstad. Rundt 15.000 billetter er solgt til Maksimir Stadion som har fått satt ned kapasiteten til 25.400 av UEFA på grunn av dårlig tribunestandard.

Les også

Usikkert om Modric spiller mot Norge

Har respekt for Kroatia

Selv om Per-Mathias Høgmo og Stefan Johansen, som var sammen med ham på pressekonferansen, var klare på at de virkelig tror på seier, så har de stor respekt for motstanderen.

— Kroatia er et lag som har spilt sammen i årevis og som består av spillere som kjenner hverandre godt. De har spillere som daglig spiller på et høyt nivå og det er et lag som spiller i den gode kroatiske fotballtradisjonen, sa Per-Mathias Høgmo.

Stefan Johansen fikk selv se to av de kroatiske superstjernene i El Clásico sist søndag. Både Luka Modric og Ivan Rakitic var på banen i oppgjøret.

— Det er begge verdensklassespillere, og gir du dem god nok tid, vil de diktere kampen i Kroatias favør. Vi må bare gjøre det vi skal gjøre og få ut vårt potensial, sa Stefan Johansen på pressekonferansen.

Les også

Spansk toppdommer i Kroatia-Norge

Martin Ødegaard igjen

Høgmo ville selvfølgelig ikke røpe lagoppstillingen med 24 timer igjen til kamp. Det store spørsmålet er om 16-åringen Martin Ødegaard er i startopstillingen. Ting de siste dagene tyder på at han vurderer å bruke ham. På pressekonferansen fikk han spørsmål om Martin Ødegaard er fysisk klar til å møte såpass tøff motstand på bortebane.

— Alle spillerne som er tatt ut, er klare til å gjøre en jobb. Det er derfor de er her. Det er også derfor Martin Ødegaard er her, fortalte Høgmo på pressekonferansen.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5